Rivaldinho propus pentru naționala României!

A lăsat o impresie pozitivă atât în tricoul lui Dinamo, cât și al Viitorului, înainte de a ajunge coechipier cu Sergiu Hanca și cu Cornel Râpă la KS Cracovia. Rivaldinho, 25 de ani, cotat la 1,1 milioane de euro pe transfermarkt, a marcat 11 goluri pentru Viitorul în ediția precedentă. La Dinamo a marcat de 6 ori în 37 de meciuri.

Tatăl atacantului, celebrul Rivaldo, fostul star al Barcelonei și al naționalei Braziliei, câștigător al Balonului de Aur, a spus că fiul său ar lua în calcul inclusiv să joace pentru naționala României, nu doar să se întoarcă în Liga 1.

”Rivaldinho a părăsit România un cu totul alt jucător față de atunci când a sosit. A fost o perioadă foarte frumoasă care l-a ajutat să se dezvolte, în special sub comanda lui Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu, oameni cu o experiență mare în fotbal. A avut ocazia să comunice cu ei des și a învățat multe de la cei doi. Atât el, cât și eu, apreciem oportunitatea pe care i-a oferit-o fotbalul românesc fiului meu”, a spus Rivaldo în calitate de ambasador Betfair.

Despre o eventuală revenire în Liga 1 a fiului său, Rivaldo a declarat:

”Cu siguranță da, porțile sunt deschise pentru el în România. A avut parte de sezoane bune, cu multe goluri, așa că s-ar putea întoarce în viitor dacă primește o ofertă și o oportunitate bună. Cu tot respectul pentru campionatul polonez, visul lui Rivaldinho este să-și găsească un loc într-un campionat și mai bun.

Cred că orice jucător visează să reprezinte o echipă națională, iar când ți se oferă șansa de a juca pentru o țară în care te-ai simțit bine și în care locuiești de ani de zile, nu poți decât să accepți. Nu sunt sigur care sunt regulile în România, dar în clipa în care simți o apropiere față de țară și există această posibilitate, cred că trebuie să profiți de ea. În cazul lui Rivaldinho ar fi fost la fel, dacă ar fi stat mai mult în România.

Există multe exemple de acest fel. Îmi vin în minte Deco și Pepe pentru Portugalia, sau Diego Costa pentru Spania. Uneori, când vii dintr-o țară mare, care are mulți jucători valoroși, este greu să reușești să-ți faci loc în selecționata țării de proveniență. Astfel, să joci fotbal la nivel de echipă națională într-o țară în care ai locuit și față de care simți o apropiere, devine o opțiune”.

Citește și:

Veste mare pentru fanii lui CFR Cluj. Unde vor putea vedea diseară meciul din Malta