Rezultatul-șoc al lui David Popovici, interpretat de specialiști: „E prima dată când arată așa”

Deși era principalul favorit al finalei de la 200 de metri de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka, David Popovici a terminat cursa pe locul 4, după un final incredibil.

Sportivul de la CS Dinamo conducea cursa la ultima întoarcere, dar a pierdut incredibil avansul pe care-l avea și s-a clasat imediat sub podium.

Stupoare după ce David Popovici a ratat podiumul la 200 metri liber

După rezultatul de la Fukuoka, specialiștii s-au declarat surprinși de rezultatul obținut de Popovici.

Analistul Kyle Sockwell a încercat să explice ce s-a întâmplat cu David: „A părut că Popovici a intrat în primii 25 de metri de parcă era proba de 100 de metri liber. Și poate că a plătit pentru asta în ultimii 30 de metri. E pentru prima dată când arată ca un muritor în toată cariera lui”.

Devin Heroux, reporter CBS News, a publicat o fotografie cu David așezat pe scaun și a descris prin ce a trecut sportivul român imediat după cursă: „O scenă aparte la zona mixtă. David Popovici acordă interviul de pe scaun. Încearcă să-și găsească cuvintele după ce a ratat podiumul. Și nu s-a mișcat din el. Acum își toarnă apă rece pe cap”.

Și jurnalistul brazilian Еveraldo Marques a reacționat după rezultatului lui Popovici: „E incredibil ce s-a întâmplat cu Popovici în ultimii metri. A făcut ultimii 50 de metri în 28,12 secunde, în timp ce rivalii lui au avut 26,4 și 26,5”.

Și Eugenio Muñoz Fernández, de la Marca, a rămas surprins de rezultatul finalei: „Bombă în finala de la 200 de metri liber! David Popovici, mare promisiune a natației, mergea într-un ritm demn de record, dar a cedat. A rămas fără medalie”.

Prima reacție a românului: „Nu o să mint”

”Nimănui nu-i place să piardă. Nu o să mint. Nu sunt necăjit, supărat. Dar sunt OK. Primele trei lungimi de bazin au fost superbune, dar pur și simplu nu am mai putut. Adică am dat cât am putut.

Se întâmplă. Imediat cum am ajuns în capăt am corelat această senzație cu cât am reușit să ne pregătim și cum am reușit să ne pregătim. Acesta este sportul. Uneori câștigi, uneori iei locul 4”, a reacționat David Popovici imediat după cursă.

Citește și

Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre boala cu care s-a confruntat la doar 25 de ani: „Asta l-am întrebat pe tata”