Rezultat bun pentru ”câini”, Iașiul s-a împiedicat

Politehnica Iaşi și Unirea Dej au terminat la egalitate, scor 0-0, meciul tur din play-off-ul Ligii 2, disputat în Sâmbăta Mare, în Copou, în etapa a 4-a.

În urma acestui rezultat, trupa moldoveană poate pierde prima poziție în clasament, în cazul în care Steaua câștigă marți, pe teren propriu, derby-ul cu Dinamo. Oricum, rezultatul ajută și pe ”câini”, care vizează și ei promovarea directă.

2-1 la ”transversale”

Echipa lui Leo Grozavu ajunge la trei meciuri consecutive în care obține remiză, în timp ce a lui Dragoș Militaru este la al doilea egal consecutiv.

A fost 2-1 la lovit bara transversală pentru Poli Iași, însă de băgat mingea în poartă nu a reușit niciuna dintre echipe.

Vojtus, Robert Ion și Chira au trimis în bara transversală, toate ocaziile fiind în prima repriză. Poli Iași a jucat constant în jumătatea adversă. Moldovenii au avut controlul și au ratat mai multe oportunități importante de a face diferența.

Partea secundă nu a adus descătușarea pentru jucătorii lui Leo Grozavu, ba chiar o fază controversată.

Kouadio (58) a ajuns al doilea la minge la un duel aerian cu Roș și a lovit cu capul în arcada jucătorului Unirii. Sângele a țâșnit imediat, însă africanul a primit doar cartonaș galben din partea arbitrului Robert Avram, spre nemulțumirea dejenilor.

Roș a avut nevoie de câteva minute bune să fie ”reparat” și reintrodus pe teren, Dragoș Militaru i-a atras din nou atenția arbitrului că nu a procedat corect, iar răspunsul a venit rapid. Cartonaș galben pentru că a îndrăznit să nu fie de acord cu ”fluierașul”, chiar dacă Militaru și-a spus punctul de vedere civilizat, fără să se dea peste cap pe margine.

Va fi un act secund încins de play-off

Astfel, Poli Iași a ajuns la trei remize consecutive în play-off, unde a disputat patru meciuri, de această dată fără să mai înscrie. În schimb, Unirea Dej e la al doilea joc din grupa de promovare în care iese cu punct, al doilea consecutiv, tot în deplasare și tot după un 0-0.

Cu 46 de puncte, echipa din Copou se menține, momentan, pe locul 1 în play-off-ul Ligii 2, însă poate fi depășită marți de CSA Steaua (44 de puncte), dacă aceasta își câștigă jocul de pe teren propriu cu Dinamo (36 de puncte). Unirea Dej, cu 34 de puncte, egalează Gloria Buzău, însă rămâne tot pe locul 6, ultimul, din cauza golaverajului mult inferior.

În runda a 5-a, ultima a turului play-off-ului, Unirea Dej joacă vineri, de la ora 17:30, pe teren propriu, cu SC Oțelul (locul 3, 42 puncte), în timp ce Poli Iași are meci abia marți (ora 20:00), 25 aprilie, în deplasare la București, cu Dinamo.

Citește și

Dan Negru i-a dat un sfat de aur lui Dorian Popa: ”Cărămizile”