Rezervația naturală de tip mixt „Pietrele Doamnei”, situată în județul Suceava pe teritoriul orașului Câmpulung Moldovenesc, este o arie protejată de interes național.
Cum s-ar spune acum, instagramabil
Aceasta prezintă un mare interes geologic, peisagistic, floristic și faunistic, adăpostind o varietate de specii rare de plante precum floarea-reginei, floarea de colț, papucul doamnei, argințica și jneapăn, dar și animale precum cocoșul de munte sau ciocănitoarea de munte.
Rezervația include și Peștera Liliecilor și Piatra Zimbrului, o impresionantă formațiune stâncoasă înaltă de 100 de metri și lungă de 600 de metri. De pe vârful Pietrelor Doamnei se poate admira o frumoasă panoramă a rezervației și a altor locuri de vizitat din zonă, precum Piatra Șoimului.
Pietrele Doamnei – legendă
Cu o formă spectaculoasă, învăluite în mister, apariţia Pietrelor Doamnei este explicată de localnici prin numeroase legende. Cea mai cunoscută dintre ele are legătură cu doamna Elena, soţia voievodului Petru Rareş, la fel cum şi denumirea Munţilor Rarău ar fi fost primită de la domnitorul Moldovei, Petru Rareş.
Se spune că în vremurile tulburi ale istoriei, în 1541, în timpul celei de-a doua domnii a lui Petru Rareş, acesta a găsit în Munţii Rarău un loc pentru a-şi pune la adăpost familia şi o parte din avere.
Citește și