--> -->

Revenire pentru Bordușanu: a dat și gol

Antonio Bordușanu a suferit o accidentare foarte gravă în toamnă și părea că sezonul lui fotbalistic este încheiat. A fost o lovitură pe care Ovidiu Burcă și Dinamo au primit-o, jucătorul fiind eligibil U19.

Cu cât Bordușanu va reveni mai repede la antrenamentele primei echipe și apoi la meciurile oficiale, cu atât mai bine pentru Dinamo, fiindcă va avea opțiuni multiple pentru fotbalistul eligibil U19.

Însă la fel ca în cazul lui Alin Buleică, recuperarea lui a decurs incredibil de bine și tânărul jucător dinamovist a bifat primele minute în teren în 2023, în meciul echipei din Liga de Tineret.

Ce spune Burcă

”La cum i-am văzut în ultimul timp, Buleică e un pic mai avansat, Bordușanu a făcut primele antrenamente cu echipa. Trebuie să avem răbdare, o zi face antrenament, o zi nu. Îl folosim la capacitate redusă, avem grijă cu el. Alin face toate antrenamentele alături de echipă.

Dacă ne vor surprinde și vor arată bine pe parcursul acestor săptămâni, nu voi ezita să îi folosesc. Practica ne-a arătat că mai devreme de 8-9 luni de zile nu pot fi 100% apți de un meci oficial. Suntem pe terenuri de mulți ani ca la 6 luni un jucător să joace meci oficial.

Bordușanu este foarte bine și el, a făcut primele antrenamente de mare intensitate, 1 contra 1, 2 contra 2, s-a descurcat foarte bine. Când vor fi apropiați de nivelul maxim, clinic sunt sănătoși, dar trebui să revină la o condiție fizică care să le permită să joace.”, a declarat Ovidiu Burcă.

Cui îi este recunoscător

Conform Prosport, fotbalistul crescut în „Ștefan cel Mare” a jucat ultimele 30 de minute din partida susținută de Dinamo cu LPS Iolanda Balaș Șoter Buzău, din Liga de Tineret.

Jucătorul de bandă chiar a marcat de la punctul cu var la scurt timp după ce a intrat pe gazon, iar micii „câini” s-au impus clar, 5-2.

”Mă simt bine că am revenit. Au fost cele mai grele luni din viața mea, mă bucur că am trecut peste. Vreau să-i mulțumesc lui Gabriel Niculescu pentru că a avut răbdare cu mine. De asemenea, sunt recunoscător conducerii și domnului Iuhasz, cel care mi-a plătit operația.

Trag tare la antrenamente, pentru că vreau să prind echipa și să promovăm. Chiar mi-era dor de acest sentiment, de a intra pe teren, de a juca și, evident, de a marca. Sunt foarte fericit!”, a declarat Antonio Bordușanu.

Citește și

Tudor Chirilă nu se lasă, după ce a fost pozat pe ascuns în metrou: ”Nu-mi cer scuze”