Simona Halep, trezită din pumni!

Simona Halep a intrat în meciul cu Ajla Tomljanovic, din turul 2 al Australian Open, cu un moral excelent. A spulberat-o pe Lizette Cabrera la debutul în primul turneu de Grand Slam al anului și a dat un semnal clar: țintește titlul.

Înaintea duelului de la Melbourne, scorul înfruntărilor directe era de 3-0 pentru Simona. Cincinnati (2018), Roland Garros (2019) și Adelaide (2020) au fost precedentele turnee la care s-au întâlnit cele două. Halep a pornit excelent în meciul de azi. A făcut break chiar din primul game, nu fără emoții, pentru că Tomljanovic a servit puternic. A și greșit, astfel încât Simona a profitat. Apoi, Halep a servit bine, dar până la 40-0. Au urmat două puncte ezitante, dar românca a închis game-ul. Australianca a reușit să-și bucure fanii în game-ul 3. A servit tare și a avut emoții doar la o dublă greșeală: 2-1. A fost momentul care i-a dat aripi lui Tomljanovic. A reușit un break surprinzător, după nu mai puțin de 4 egalități. O dublă greșeală a Simonei a dus scorul la 2-2. Serviciul a ajutat-o pe Ajla să se găsească pentru prima dată în avantaj, la 3-2.

Simona a resimțit din plin loviturile australiencei. A pierdut încă un game pe propriul serviciu, din cauza loviturilor scurte, care i-au permis adversarei să atace și să lovească puternic. Cumva, Simona a revenit în meci. Cumva, adică profitând de erorile copilărești ale lui Tomljanovic. A urmat un game teribil de important, cu Halep la serviciu. Și ce game a fost! Cu de toate, de la scurte milimetrice până la lovituri în lung de linie minunate. Ajla a avut mingi de break, dar Simona s-a salvat și a egalat la 4. N-a fost însă de ajuns.

Tomljanovic și-a făcut din nou serviciul, iar game-ul 10 a fost pur și simplu de manual. 40-0 pentru Simona, apoi 40-40. Voleu drive pentru româncă și minge de 5-4. Australianca nu a cedat. La a treia minge de set, a făcut punctul care a închis manșa întâi: 6-4. Au fost 58 de minute de tenis intens, gustat din plin de spectatorii de pe Margaret Court Arena.

Setul 2 a fost copia primelor 3 din meciurile Simonei de la acest Australian Open: break și 1-0 pentru româncă. Degeaba! Simona a greșit apoi nepermis de mult. Tomljanovic și-a luat game-ul înapoi, după 3 mingi de rebreak. Caruselul break-urilor a continuat și fiecare dintre cele două adversare și-a mai trecut în cont câte un game pe serviciul celeilalte. Australianca a rupt seria și și-a câștigat, cu noroc, serviciul. Banda fileului a ajutat-o pentru a treia oară în meci pe Ajla. Halep a privit înspre loje, căutând un sprijin de la Darren Cahill. Cum, necum, s-a adunat după atâtea erori și a egalat la 3, după un game cu un serviciu bun.

Halep a simțit că este cazul să accelereze. S-a apărat excelent și a forțat-o pe Tomljanovic să greșească. Într-un final, a beneficiat de ajutorul fileului, și a reușit al treilea break al setului secund: 4-3! Atât a așteptat Simona! A fost mult mai atentă la serviciu, a compensat prin lovituri câștigătoare risipa de energie a adversarei și a ajuns la un singur game de câștigarea setului 2. Tomljanovic nu s-a lăsat bătută așa ușor. A servit ca din tun și s-a desprins la 40-0. Simona a inventat apoi două lovituri câștigătoare, dar australianca a făcut punctul de 5-4. Simona a avut soarta game-ului în mâinile sale. Și nu a ratat-o. A câștigat game-ul la zero și a închis setul 2 cu 6-4, după 41 de minute.

Setul 3 a început cum nu se poate mai rău pentru Simona. 1-0, 2-0 break pentru Tomljanovic după 9 minute. Românca a simțit că poate fi eliminată prematur de la Australian Open și a tras cu dinții să rămână în meci. A reușit repede un rebreak și a echilibrat duelul. Și-a continuat seria pozitivă cu un game decent pe propriul serviciu, la finalul căruia a revenit egalitatea pe tabelă: 2-2. Tomljanovic și-a pus din nou serviciul la treabă. A reușit 2 ași și s-a dus la 3-2. Mai mult, a găsit forța de a răspunde excelent pe serviciul Simonei și a făcut un nou break, chiar la zero, cu care s-a desprins la două game-uri. Situația a devenit și mai dramatică pentru Halep. Tomljanovic a ajuns la un singur game de câștigarea meciului (5-2), ajutată din nou de loviturile sale puternice. Halep a scrâșnit din dinți. Nu a cedat, și-a câștigat cu greu serviciul și și-a mai acordat o șansă. Revenirea părea să se contureze în game-ul 9, când Simona a avut 30-0 și 40-15. Și Da! Break și serviciu pentru 5-5!

A fost nebunie în game-ul cu numărul 10. A condus Simona, apoi Tomljanovic, apoi iar Simona, care a lovit decisiv și a readus egalitatea pe tabelă, spre disperarea fanilor australieni. Ce meci! Simona a înfruntat loviturile puternice ale Aljei și chiar a avut patru mingi de break și de 6-5! Primele 3 au fost salvate, dar ultima a fost fructificată de Simona, care s-a pus în situația de a servi și a câștiga meciul. Și ce servicii a avut! 40-0 și 3 mingi de meci. Simona a închis setul la 7-5 și partida s-a încheiat după 2 ore și 36 de minute.

În turul 3, Simona o va întâlni pe rusoaica Veronika Kudermetova, cap de serie 32 la Australian Open, care a trecut în 3 seturi de compatrioata Varvara Graceva.

Citește și

Dinamo, decizie importantă înainte de derby!