Restricții pentru vacanțele din Grecia în sezonul estival

România este năpădită de ninsoare în aceste zile, dar cu toții ne gândim deja la concediul estival și la ce restricții de călătorie vom avea. Autoritățile elene au anunțat cine va putea intra în țară și cine nu, în condițiile în care Grecia era cea mai căutată destinație de vacanță externă pentru români.

Harry Theocharis, ministrul grec al turismului, a transmis de la Atena, într-un mesaj pentru Târgul de Turism de la Berlin, că țara sa este pregătită cu un protocol (sanitar) complet pentru vara 2021 şi intenţionează să-şi deschidă sezonul turistic de vară la jumătatea lunii mai, informează Agerpres, care citează Reuters.

Theocharis a anunțat în ce condiții turiștii vor putea intra la vară în Grecia. Ministrul a spus că țara sa va putea fi vizitată numai de persoanele vaccinate împotriva COVID-19, de cele care au un test negativ și de cele ce au dobândit anticorpi în urma unei infecţii cu noul coronavirus. Chiar și în aceste condiții, turiştii vor fi supuşi unor teste aleatorii, a mai spus Theocharis.

Oricum, în ultima jumătate de an, cel puțin, vizitarea Greciei era posibilă cu un test RT-PCR negativ, valabil cu maximum 72 de ore înainte de a pătrunde în această țară.

După ce se va încheia vaccinarea persoanelor vulnerabile, în Grecia angajaţii din sectorul ospitalităţii vor avea prioritate la vaccinarea anti-COVID-19 şi, în plus, în rândul acestora vor fi efectuate testări frecvente – totul, pentru ca industria să fie pregătită pentru sezonul cald.

Grecia a avut peste 210.000 de cazuri de COVID și 7.000 de decese asociate COVID, conform worldometers.info.

Citește și

Diana Șoșoacă îl distruge pe Raed Arafat: ”De ce nu merge acolo?!”