Reprezentant Mic Producător: ”Nu vindem un produs, ci o nevoie”

Mic Producător, sau micproducator.ro, s-a remarcat în timpul pandemiei de coronavirus. Ei au învins frica, s-au înarmat cu răbdare, bucurie, dar și măști și mănuși, pentru a livra fructe, legume și produse de panificație oamenilor din Focșani și din București.

Noi i-am găsit pe facebook, acolo unde sunt foarte activi și am comandat prima data un coș de legume la 39 de RON. Și-am descoperit gustul cepei și a morcovilor din copilărie, crescuți fără îngrășăminte chimice. Tot ei comercializează în acest moment cireșe la caserole de 650 de grame la prețul de 10 RON. Diferența față de cele din piață este că sunt nestropite.

Ați mâncat vreodată turte sau poale în brâu? Dacă nu, trebuie să le încercați.

Mic Produăcător livrează în fiecare zi în Focșani și joia în București. Detalii la telefon 0790261623, pe facebook la adresa Mic Producător și pe site-ul micproducător.ro, de unde puteți să comandați, să plătiți cu cardul de unde vă aflați și să primiți și factură dacă comandați pentru firmă.

PRODUSE COMERCIALIZATE

Coșul cu legume și verdeață care e comercializat ca abonament lunar la 149 de RON sau separat la 39 de RON. El conține:

Salată verde 2 buc
Ceapă verde 2 leg
Roșii 1 caserolă 300 gr
Morcovi 5 buc
Ceapă galbenă 5 buc
Cartofi 2 kg
Pătrunjel 1 leg
Usturoi verde – 3 fire
Spanac – 350 gr
Leuștean – 1 leg

Salată pentru 2 persoane – 26 ron:

Turtă 6 buc
Salată 1 buc
Ceapă 2 fire
Ridichi 1 leg
Pătrunjel 1 leg

Cireșe mai caserolă 650 grame: 10 RON

Din CUPTOR:

Poale în brâu – 10 bucăti – 59 RON
Turte 50 g – 10 bucăți – 20 RON

Pentru a înțelege cum s-a deschis o asemenea afacere am vorbit cu fondatoarea ei, Florența Nicula, care vă dă mai multe amănunte despre cum a pornit și care a fost ideea.

”Eu m-am întors în Focșani acum o lună și jumătate, în timpul pandemiei și mi-am dorit să fac un proiect care să îmbine zona de voluntariat cu zona de afaceri. Noi n-am vrut să vindem un produs, ci mai degrabă o nevoie.

În perioada asta noi am descoperit că sunt incredibil de multe persoane vârstnice, care din cauza pandemiei și din cauza reglementărilor guvernamentale erau destul de limitate în a-și achiziționa mâncare și dincolo de chestia asta, oamenii ăștia aveau nevoie de ajutor și înainte pentru că mulți stau singuri și au rudele sau copii plecați în alte orașe mai mari sau în străinătate.

În momentul în care noi am creat site-ul am descoperit că primii noștri clienți au fost persoane care chiar erau plecate în străinătate și se bucurau de faptul că pot plăti cu cardul niște produse proaspete, din grădină, care pot ajunge direct la ușa părinților lor. Noi de fiecare dată când ajungeam la livrare primeam un bonus. Persoanele din spatele ușilor erau incredibil de fericite că cineva îi vizitează și văd niște fețe tinere.

Am început să ne mișcăm și să căutăm parteneri, am găsit câteva familii care sunt producători și au solare în spatele caselor unde locuiesc în comunele din Vrancea. Avem legume proaspete, fructe de sezon, momentan avem cireșe, apoi vom avea căpșuni care vor fi din sere. Avem și o zonă de produse de panificație din cuptor, unde noi comercializăm poale în brâu și turte și urmează să mai adăugăm produse cum ar fi pâinea pe vatră, pâinea cu cartofi și așa mai departe.

Pentru fiecare produs în parte trebuie să căutăm oamenii foarte bine care sunt potriviți pentru asta. Noi nu ne asociem cu orice comerciant. Oamenii trebuie să înțeleagă că noi vrem să comercializăm produse care sunt create de români. Adică sunt soiuri românești de legume și fructe, noi nu vom comercializa niciodată lămâi sau arahide importate din Egipt. E foarte important ca produsul pe care noi îl descoperim să întocmească niște standarde, noi ținem foarte mult la ceea ce înseamnă calitate.

Nu vrem ca produsul pe care l-au văzut oamenii în poze să fie diferit de cel pe care îl primesc acasă. Vrem ca oamenii să ne aprecieze pentru că le oferim un produs bun, corect și cu un preț ok”, a declarat Florența Nicula, managerul Mic Producător.

No Comments Yet

Comments are closed