Replica lui Stoican pentru Prunea: ”Pentru asta îmi consum toate energiile”

Florin Prunea (53 de ani), fost președinte la Dinamo și la CSMS Iași, a reaprins securea războiului cu Flavius Stoican (45 de ani), lăsând de înțeles că antrenorul i-ar fi propus lui Gigi Becali în 2018, atunci când era antrenor în Copou, să „trântească” meciul cu FCSB.

”Nu face parte din sistemul meu de valori”

Flavius Stoican a oferit o reacție vizavi de declarațiile lui Florin Prunea, după antrenamentul din această seară, ultimul înaintea confruntării cu CS Universitatea Craiova.

Tehnicianul s-a declarat consternat de afirmațiile fostului oficial și a ținut să transmită un mesaj scurt.

”Sunt antrenorul lui Dinamo și-mi consum toate energiile posibile pentru salvarea de la retrogradare a celui mai mare brand din istoria sportului românesc! Restul – acuzații, invenții, calomnii și cancanuri – nu face parte din sistemul meu de valori. Punct”.

Care au fost acuzațiile

Florin Prunea (53 de ani), fost președinte la Dinamo și la CSMS Iași, a lăsat de înțeles că Flavius Stoican (45) i-ar fi propus lui Gigi Becali în 2018, atunci când era antrenor în Copou, să „trântească” meciul cu FCSB. Fostul portar spune că „este o rușine pentru istoria lui Dinamo să aibă un antrenor ca Stoican”.

7 mai 2018. Cu 3 etape înainte de finalul sezonului, CSMS Iași a învins-o pe FCSB în play-off, scor 1-0, iar clubul lui Gigi Becali a pierdut titlul, având în final un punct mai puțin decât CFR Cluj.

Pe 22 mai 2018, Gigi Becali anunța la TV că „mă costa 200.000 şi eram campioni acum, însă mă pedepsea Dumnezeu şi nu ajungeam nici în grupele Europa League. Mai multe detalii nu dau”.

În februarie 2020, Gigi Becali detalia: „Dacă voiam să fiu campion, trebuia să fac un singur lucru, să dau 200.000 de euro când am jucat cu Iaşiul ca să câştig meciul. Atâta mi s-a propus: «domnule, îmi dai 200.000 şi îţi dăm meciul»”.

Marți, Florin Prunea, fost președinte la CSMS Iași, a lansat un atac dur la adresa antrenorului de atunci al moldovenilor, Flavius Stoican. Printre altele, Prunea a lăsat de înțeles că Stoican a fost în spatele propunerii de „trânti” meciul cu FCSB.

”Antrenor manelist”

”Referitor la Stoican… a fost antrenor la Poli Iași, unde am stat președinte 5 ani și jumătate. Vă aduceți aminte când Gigi Becali a spus că «de la Iași mi s-a cerut o sumă de bani să iau campionatul, și n-am vrut?» Cine era antrenor la Poli Iași atunci? De ce Eugen Trică nu mai este antrenorul secund al lui Stoican, și nici măcar prieten?

Există un dosar pe rol la Iași vizavi de chestia asta, un meci Poli Iași – FCSB 1-0, gol Andrei Cristea. De ce, după aceea, Stoican cu Trică n-au mai avut treabă? Bine, Trică n-a avut nicio vină”, a spus Prunea la emisiunea „Stop pe Piept”, de pe Național FM.

”Dinamo are un antrenor manelist, Stoican nu are ce căuta acolo. Este o rușine pentru istoria acestui club să aibă un antrenor ca Stoican, la ce antrenori am cunoscut acolo. Când am văzut, înainte de meciul cu Botoșani, că a zis că n-au nimic de pierdut, m-am gândit că el n-are nimic de pierdut, că n-are nimic în comun cu cultura acestui club. Dar suporterii dinamoviști au de pierdut! Am rămas siderat!

Știți cine e nașul lui Stoican? Ilie Balaci! În ziua înmormântării lui Ilie Balaci, el n-a fost la înmormântare. Seara cânta manele la un microfon, la Iași! În ziua înmormântării nașului său”, a adăugat Prunea.

Citește și

CTP critică USR pentru poziționarea alături de AUR: ”Telefonul este o armă de agresiune”