--> -->

Replica lui Raed Arafat dacă vor fi restricții de Crăciun

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat că deocamdată este prea devreme pentru a spune cum vor fi Sărbătorile de iarnă, cu restricții sau fără, şi că în jurul perioadei 10-15 decembrie autorităţile vor vedea care este situația şi dacă vor impune sau nu restricţii, relatează News.ro.

”Depinde”

Întrebat vineri, într-o conferinţă de presă, dacă vor fi sau nu vor fi restricţii de sărbători, Raed Arafat a evitat să dea un verdict și a spus că ”depinde cum evoluăm”.

”Depinde cum evoluăm. Dacă continuă să scadă, dacă rămânem stabili, vor fi minime măsuri sanitare de sănătate publică care vor trebui să fie implementate. Nu pot să vă spun despre activităţi la acest moment, ce activităţi pot să fie restricţionate sau nu, dar clar totul depinde de modul în care evoluează. Încă este prea devreme”, a spus șeful DSU.

”Mai aproape de normal”

Arafat a menţionat că speranţa autorităților este ca oamenii să petreacă ”mai aproape de normal”.

”Cred că va trebui să fie analizat cel puţin undeva prin 10-15 decembrie să vedem care este situaţia. Speranţa noastră este ca oamenii să poată să îşi petreacă în condiţii de respectare a unor măsuri de sănătate publică, să petreacă cât mai aproape de normal, dar acest lucru nu poate fi confirmat la acest moment”, a transmis şeful DSU.

Primele relaxări, condiționate

Vinei, autoritățile au anunțat noi relaxări, valabile doar pe baza certificatului verde, pentru persoanele vaccinate și cele care au avut COVID în ultimele 180 de zile.

De pildă, spectacolele, concertele și festivalurile vor putea fi organizate cu cel mult 1.000 de spectatori, iar competițiile sportive vor putea fi organizate cu public, la capacitate de cel mult 30%, potrivit hotărârii adoptate azi, 19 noiembrie, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

La parada de 1 Decembrie vor participa maximum 400 de oameni.

Citește și

Rareș Bogdan: ”Ciolacu s-a trezit apărător în piață la Buzău”. Pârvulescu: ”Nu pot sta în genunchi în fața PSD”