Părintele Ion Popescu de la Biserica Icoanei din București a dat tuturor un remediu pentru a învinge frica de moarte.
”Între lucrurile cele mai sigure și inevitabile din existența noastră se situează moartea sau sfârșitul vieții pământești. Mulți dintre cunoștințe, prieteni, rude au trecut prin moarte, alții urmează și noi urmăm. Cu toate acestea nu ne putem împăca cu gândul la moarte.
Moartea ne inspiră frică și este considerat cel mai mare dușman al nostru. Și acest lucru se întâmplă din cauza faptului că nu cunoaștem cu adevărat ce este moartea pentru om și nu suntem pregătiți pentru acest moment.
Deși învățătura creștină despre moarte și viața după moarte constituie baza creștinismului, această învățătură este foarte puțin cunoscută. Mântuitorul ne spune clar și fără echivoc: ”Eu sunt învierea și viața. Cel ce crede în mine, viu va fi chiar dacă va muri”.
A demonstrat acest lucru când a ridicat-o pe Tavita de 12 ani care murise și a redat-o părinților săi, iar celor de față le-a spus: ”nu plângeți, că n-a murit, ci doarme”. Apoi a chemat pe tunarul din Nain care era dus la groaspă zicând: ”tinere, ție îți zic, scoală-te”. Și tânărul s-a ridicat. Și pe Lazăr care murise de patru zile și acesta a ieșit din mormânt. Oare dacă sufletele acestora nu existau undeva cum puteau să se întoarcă în trupuri?
Apostolul Pavel spune: ”despre cei ce au adormit nu voiesc să fiți în neștiință ca cei ce nu au nădejde”. Despre ce nădejde vorbește Sfântul Apostol Pavel? Despre nădejdea învierii noastre și despre viața cea veșnică. Noi știm puțin sau foarte puțin despre aceste lucruri pentru că ocolim subiectul din teamă. Nu avem de ce să ne temem de moarte. Primul cuvânt spus de Mântuitorul după Înviere a fost: ”Bucurați-vă”.
El a învins moartea, El a omorât moartea și noi avem viață veșnică. La Paște cântăm: ”Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând, și celor din morminte, viață dăruindu-le.
Noi am devenit fii învierii nu ai morții. Atunci de ce trăim cu spaima morții și nu trăim cu bucuria învierii? Cum vor învăța necredincioșii de la noi, despre viața veșnică, dacă noi suntem striviți de frica morții?”, a explicat părintele Ion Popescu.
Citește și:
ROMÂNI SPECIALI Povestea părintelui român care se nevoiește pe o insulă din Arhipelagul Hibridelor