Reguli pentru turiștii de pe Litoral începând cu 1 august. Anunțul lui Nelu Tătaru

Explozia numărului de infectări zilnic cu coronavirus va aduce de la 1 august noi restricții pentru românii care și-au programat vacanțele pe Litoral în această perioadă. Imaginile din media cu miile de turiști ce stau înghesuiți pe plajele de la Marea Neagră au dus la aceste decizii.

Astfel, de la 1 august, Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune ca, în zona plajelor, distanța mai mică de 2 metri să fie permisă numai pentru soți şi copii însoțiți de adulț, părinți sau bunici. Se încearcă astfel reglementări mai restrictive în privința distanțării fizice pe plajele litoralului.

hotel iceberg balcic-->

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că regula distanțării fizice va fi valabilă peste tot pe litoral, inclusiv în apă! ”Trebuie doar respectată, regula e valabilă și în apă”, a explicat el.

hotel pam beach olimp-->

”Pentru plaje, distanţa mai mică de 2 metri între persoane/şezlonguri este permisă numai pentru soți şi copii însoțiți de adulți (părinţi, bunici)”, se arată în comunicatul CNSU. Vizavi de Litoral, de la aceeași dată s-ar putea aplica o altă restricție importantă, în ceea ce privește funcționarea teraselor și a localurilor. Astfel, orarul de funcționare al teraselor și al sălilor de jocuri de noroc urmează să fie restricționat, între 23:00 și 06:00, iar măștile vor deveni obligatorii în anumite spații deschise, ce vor fi stabilite de autoritățile locale.

Premierul Ludovic Orban a declarat ieri că printre spațiile deschise unde va fi impusă purtarea măștii de protecția s-ar putea număra și falezele, unde interacţiunea dintre oameni este foarte apropiată. Se poate ajunge și la interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor, în intervalul orar 00-06.00.

În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

De asemenea, s-ar putea interzice desfășurarea activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.


magic summer waves--> magic place aqua park crangasi-->

magic summer waves magic place aqua park crangasi
No Comments Yet

Comments are closed