Rednic l-a vrut, a ajuns la Clinceni

Dinamo a efectuat 16 transferuri în mercato 2022, după ce Mircea Rednic a fost îndepărtat de Iuliu Mureșan și a fost adus Flavius Stoican.

Astăzi, contracandidată a ”câinilor” la evitarea retrogradării, chiar în ziua meciului cu Universitatea Craiova (1-3), Academica Clinceni a anunțat transferul fundașului dreapta belgian, Ayrton Mboko (24 de ani).

Mboko a semnat un contract valabil până în vara anului viitor cu ilfovenii. Crescut de Standard Liege, fundașul dreapta a mai evoluat pentru Union Saint Gilloise şi Beerschot VA.

”Îmi place orașul”

Pentru Mboko va fi prima experiență în afara Belgiei și este hotărât să pună umărul la salvarea de la retrogradare a echipei din Clinceni, ilfovenii având resurse mai multe decât Gaz Metan să încerce evitarea exilului în Liga 2.

”Este o experiență nouă pentru mine. Sunt de câteva zile în Bucureşti. Îmi place oraşul. Aştept cu nerăbdare să fiu din nou pe teren. Cunosc câțiva jucători belgieni care au evoluat în campionatul României. Nivelul jocului este unul ridicat în Liga 1.

Şi noi suntem o echipă formată din jucători buni şi sunt convins că în scurt timp vom avea şi rezultate bune”, a declarat Ayrton Mboko pentru site-ul oficial al celor de la Academica Clinceni.

Dinamo nu s-a înțeles cu el în mandatul lui Rednic

În urmă cu 5 luni, fundașul dreapta se afla pe lista lui Mircea Rednic, după ce ”Puriul” a preluat-o pe Dinamo la finalul lunii septembrie.

Ayrton Mboko era liber de contract, după despărțirea de belgienii de la Beerschot, dar nu s-a înțeles cu Dinamo în privința salariului, conform informațiilor GSP de la acea vreme. Aflați în insolvență, ”câinii” nu au putut accepta pretențiile lui Mboko.

Chiar dacă a efectuat mai multe transferuri în debutul anului curent, Adrian Budeanu, primarul din Clinceni, anunță că Academica se va desființa în cazul în care echipa va retrograda la finalul sezonului, iar clubul nu va reuși să intre în insolvență.

”Picăm, ne desființăm”

”La Clinceni nu sunt datorii atât de mari ca la Dinamo sau Gaz Metan, care sunt protejate de insolvență. Suntem singurul caz din țară care nu se încadrează ca și insolvenți. Suntem aceeași formă de organizare, datoriile nu sunt mari, dar cererea de intrare în insolvență nu a fost aprobată. Vom mai trimite una cât de curând, în speranța că va fi aprobată.

Deci, repet, problema nu sunt datoriile mari, ci incapacitatea de a le plăti. Dacă am fi beneficiat și noi de insolvență, nu am fi avut probleme.

Dacă retrogradăm în Liga a 2-a și nu intrăm în insolvență, nu vor exista resurse financiare. Dacă picăm, mai mult ca sigur ne desființăm”, a declarat Budeanu pentru playsport.

Citește și

Rafila: ”Am trecut cu bine de acest val”