Record pentru Dinamo: 43 de jucători. Gluhakovic, titular luni

Dinamo a realizat șase transferuri în acest al 5-lea mandat al lui Mircea Rednic și, o veste foarte bună, Petar Gluhakovic, 25 de ani, a fost înregistrat la LPF. Actele sunt în regulă, austriacul a primit certificatul internațional de transfer.

Astfel, ultimul sosit în ”haită” poate evolua fără probleme din primul minut, luni, contra Voluntariului.

Gluhakovic este în cărți să fie titular luni seară, chiar dacă nu poate duce 90 de minute încă.

O droaie de jucători

Austriacul nu a mai jucat de fix un an! Ultima sa prezență într-o partidă oficială a fost la finele lunii noiembrie 2020, pe vremea când îmbrăca tricoul celor de la Lokomotiva Zagreb.

Dinamo a înregistrat 43 de jucători în acest sezon la LPF, aici incluzând totalul fotbaliștilor din lot, de la cei care erau mai vechi, plus noii sosiți, deși clubul a avut interdicție la mercato până la finele lunii august. Gluhakovic este ultimul jucător pe listă, el va purta numărul 26 pentru Dinamo. ”Câinii” au cel mai numeros lot înregistrat la LPF dintre toate echipele campionatului!

Cariera austriacului

Născut pe 25 martie 1996, Petar Gluhakovic și-a început cariera la Austria Viena și a mai evoluat pentru echipa secundă a clubului din capitala Austriei, apoi la St. Polten, iar în urmă cu două sezoane, în vara anului 2019, a făcut pasul în prima ligă a Croației, la Lokomotiva Zagreb.

Fundaș lateral de picior drept, Petar Gluhakovic a adunat 47 de selecții pentru loturile naționale ale Austriei, de la U17 la U21: Austria U17 (23), Austria U18 (1), Austria U19 (9) și Austria U21 (14).

5 meciuri a jucat Petar Gluhakovic, sezonul trecut, pentru Lokomotiva Zagreb, în prima divizie a campionatului din Croația.

3 partide în grupele Europa League a evoluat Petar Gluhakovic pentru Austria Viena în toamna anului 2017, două cu AC Milan și una împotriva croaților de la Rijeka.

Citește și

PNL încălecat de PSD! Cîțu vrea Finanțele: ”Eu m-am certat și cu Orban pentru asta”