RECORD ÎNGRIJORĂTOR Temperatură foarte mare înregistrată joi în Antarctica

Cea mai tare temperatură înregistrată vreodată în Antartica a fost măsurată joi la o stație de la distanță de pe vârful de nord al continentului, au spus oamenii de știință, scrie cnn.com.

Temperatura a fost de aproape 65 de grade Fahrenheit (18,3 Celsius) la stația de cercetare Esperanza din Argentina, au spus oamenii de știință ai agenției meteorologice din țară.

hotel iceberg balcic-->

Acest lucru a depășit recordul anterior de 63,5 grade Fahrenheit (17,5 Celsius) stabilit pe 24 martie 2015 în aceeași locație. Înregistrările de temperatură din Esperanza datează din 1961.

hotel pam beach olimp-->

Aceasta înseamnă că temperatura la Esperanza a fost practic identică cu cea simțită joi după-amiază în San Diego, California. Este vară în emisfera sudică. Dar nu este tipic faptul că temperaturile din Antarctica – unul dintre cele mai reci locuri de pe Pământ – sunt aproape aceleași ca cele din sudul Californiei.

Studiile au arătat că mulți dintre ghețarii masivi din Antarctica se topesc rapid din cauza încălzirii globale. Gheața din Antarctica conține suficientă apă pentru a ridica nivelul mării la nivel mondial cu aproape 200 de metri, spune OMM.

Un studiu recent a descoperit că apele oceanelor calde topesc giganticul ghețar Thwaites din Antarctica de Vest, care singur are potențialul de a ridica nivelurile mării globale mai mult de 10 metri. Și ghetarul din Insula Pine vecină a arătat, de asemenea, semne de instabilitate crescută în ultimii 25 de ani.


magic summer waves--> magic place aqua park crangasi-->

magic summer waves magic place aqua park crangasi
No Comments Yet

Comments are closed