--> -->

Reacții în lanț după decizia UEFA referitoare la harta Ungariei Mari

Decizie șocantă a celor de la UEFA referitoare la folosirea hărții Ungariei Mari pe fularele echipei naționale a Ungariei.

Comunicatul forului maghiar

”În ceea ce privește permiterea afișării simbolului istoric, MLSZ a solicitat o poziție clară de la UEFA și FARE. Acceptând argumentul MLSZ, cele două organizații au recunoscut că doar culorile hărții istorice a Ungariei și ale benzii Árpád nu constituie un comportament rasist, dar acest lucru nu se aplică simbolurilor și inscripțiilor suplimentare plasate pe steaguri, precum și scandările fanilor. Bazându-se pe acest lucru, Federația va permite introducerea drapelelor în următoarele două meciuri.

Ca rezultat al negocierilor, UEFA va permite ca drapelul, care simbolizează respectul față de Ungaria istorică și solidaritatea cu fanii din străinătate, să fie adus pe stadioane, cu următoarele condiții:

– ca acesta să afișeze harta Ungariei istorice, nu alte simboluri sau inscripții;
– să cuprindă doar culorile roșu, alb și verde;
– să nu încurce vizionarea netulburată a meciului de către fani.

În același timp, fanii noștri trebuie să știe că dacă un mesaj rasist sau politic va fi plasat pe drapel, asta va provoca măsuri disciplinare.

Acest lucru dăunează echipei și percepției asupra fotbalului maghiar. Federația le cere tuturor fanilor să se abțină de la orice formă de ură. Ura nu este calea!”, se arată în comunicatul forului de la Budapesta.

Harta Ungariei Mari

Ce ar rămâne din România conform acestei hărți:

Comunicatul Ultrașilor de la Uniți sub Tricolor:

”UEFA a acceptat harta, însemnele și simbolul Ungariei Mari la meciurile naționalei vecine, o decizie șocantă și revizionistă.
Pentru cine nu cunoaște subiectul și cât de scandaloasă este aceasta măsură, în partea de jos a acestui colaj este harta Ungariei Mari, una în care pe lângă multe alte teritorii ale statelor vecine, inclusiv Transilvania este în interiorul granițelor Ungariei.
Ne amintim cu dezgust toate măsurile abuzive ale UEFA împotriva naționalei României, când pentru non-motive, echipa noastră a fost sancționată usturător repetat. O organizație care se bate cu pumnul în piept că nu acceptă imixtiunea politică în fotbal, dar arată acum că se face preș în fața Guvernului de la Budapesta, cel care de ani de zile își manifestă pretențiile revizioniste. Un for european care României mereu i-a atribuit amenzi inexplicabile și meciuri cu porțile închise pentru motive minore, iar Ungariei îi permite oficial folosirea unei harți care conține teritorii iluzorii de la toți vecinii săi.
Poate vor înțelege și romanii odată pentru totdeauna realitatea, cum întreaga clasă politică trădătoare și vândută slujește mereu interesele străinilor, cum un partid ca UDMR mereu intră la guvernare prin complicitatea politicienilor noștri, cum Sepsi este echipa cea mai protejată în fotbalul românesc, clubul, oficialii și suporterii ei putând să-și permită orice derapaj, iar sancționați sunt tot adversarii acestora.
Un gând și pentru FRF, cea care pentru un fotoliu călduț al președintelui ei, la reuniunile UEFA, s-a pus mereu în poziție slugarnică și a înghițit cu capul plecat orice măsură disproporționată și discriminatorie pentru naționala noastră, în numele corectitudinii politice și pentru a demonstra obediență în fața gigantului de la Nyon.
Așteptăm cu interes reacțiile autorităților romane, ale Federației, presei și ale societății romanești, mai ales că atunci când inclusiv premierul maghiarilor, Viktor Orban a afișat simboluri ale Ungariei Mari, autoritățile române abilitate au sancționat ferm acest derapaj, care acum a ajuns la cel mai înalt nivel fotbalistic, girat de organizația mafiotă UEFA. Să vedem dacă mai există pic de demnitate și în afara peluzelor, care mereu și constant au ținut coloana dreaptă, indiferent de abuzuri.
Deșteaptă-te, române!
Reacția lui Andrei Vochin, oficial FRF:
„Eu nu cred! Aștept să văd ce se va întâmpla, dacă vor fi afișate steagurile și dacă se vor lua unele decizii sau nu. Se poate deschide o cutie a pandorei.Așa și Serbia poate să vină cu un steag în care să fie și Kosovo. Mâine dimineață, Federația noastră va solicita un punct oficial de vedere de la UEFA”, a mai spus Andrei Vochin, la TV OrangeSport.

Reacția lui Mihai Stoica, manager FCSB:

”Guvernul nostru, spre deosebire de Guvernul maghiar, dă foc la bani. Eu mă bucur pentru foștii noștri jucători care joacă la Sepsi și care nu au grija zilei de mâine. Nu voi comenta treaba cu steagul.

Mâine îmi convine că e o echipă de valoare, cu care te poți bate. Dacă te bați cu echipe bune, crești și tu. Dacă joci cu echipe slabe, pe terenuri execrabile, nu crești.

Guvernul român dă foc banilor care îi bagă pe CSA, care nu are niciun viitor. Ei vor să pună mâna pe un prejudiciu inventat. N-a putut să ne ciopârțească bazinul de suporteri deloc.

Pentru noi e un avantaj că e o grupare bogată, valoroasă, împotriva căreia să jucăm. Că ne întoarcem în timp și vom avea echipe departamentale, nu mă interesează, e strict problema statului român. Dacă ei așa consideră că trebuie să dea banii, foarte bine.

Nu e o garanție că dacă ai mulți bani o să câștigi tot, contează și managementul dacă e defectuos sau nu. Trebuie să respectăm adevărul istoric. Guvernul României a făcut stadioane noi, frumoase, pe care se pot juca meciuri și să crească calitatea fotbalului”, a spus Mihai Stoica.