Wave Resort

Reacții după anunțul lui Iohannis. George Simion: ”Presiunea românilor”, Dan Barna: ”Trebuie să continuăm vaccinarea”

Klaus Iohannis a făcut în această după-amiază un anunț mare, cu tot felul de măsuri de relaxare ce vor intra în vigoare de sâmbătă, 15 mai (detalii aici). În foarte multe spații deschise se va renunța la mască, se redeschid tot mai multe evenimente, se pot organiza nunți în diverse condiții.

Deja au apărut primele reacții în lumea politică. ”Din 15 mai în România se va elimina obligativitatea purtatului măștii în aer liber, cu excepția piețelor sau târgurilor, și se va renunța la carantina de noapte, au decis autoritățile.

O decizie luată, fără îndoială, la presiunea milioanelor de români sătui să se mai supună unor măsuri aberante, absurde și inutile. AUR a pledat intens, în ultimele luni, pentru eliminarea purtării măștii în aer liber, iar anunțul de azi reprezintă o victorie uriașă pentru apărătorii libertăților cetățenești. O victorie care se datorează românilor care nu au renunțat și pentru care vă mulțumim din toată inima. Respect!”, a transmis George Simion (AUR).

Și vicepremierul Dan Barna (USR) a avut o reacție.

”În întâlnirea pe care am avut-o în această după-amiază la Palatul Cotroceni cu preşedintele am insistat ca printre măsurile imediate de relaxare care vor fi luate să se afle şi aceea care dă posibilitatea desfăşurării de competiţii sportive la care să poată asista publicul în limita a 25 la sută din locurile disponibile.

Va fi posibilă şi organizarea de evenimente culturale în exterior. De asemenea, sălile de fitness vor putea fi folosite până la 50% din capacitate.

De la 1 iunie, nu mai e nevoie de o restricţie a numărului de participanţi la evenimentele private dacă toate persoanele prezente sunt vaccinate.

Toate acestea sunt posibile pentru că cifrele legate de pandemie sunt în scădere graţie unui efort uriaş al românilor care au suportat restricţiile şi au mers să se vaccineze.

Pentru ca restricţiile să nu revină, e nevoie ca vaccinarea să continue cel puţin în ritmul actual. De aceea, vă rog să vorbiţi cu cei din jurul vostru care nu au făcut-o încă şi să îi convingeţi să meargă să se vaccineze. A fost greu, dar o să fie bine. Pentru că, la greu, suntem împreună!”, a scris Dan Barna joi pe Facebook.

Citește și

Marian Vanghelie condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Și trebuie să plătească peste 15 milioane de euro