Reacție dură după decizia FRF în ”cazul Anton” și acuzații pe față: ”Rușine”

Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF a amânat decizia în disputa dintre Paul Anton (30 de ani) și Dinamo pentru data de 11 august. Astfel, mijlocașul rămâne ”câine roșu” cel puțin o săptămână, de văzut dacă se va ajunge la un numitor comun între el și conducerea clubului pentru a continua angajamentul.

Momentan, în condițiile actuale ale celor patru luni de restanțe salariale, Paul Anton nu vrea să mai continue sub nicio formă la Dinamo. Mijlocașul a depus memoriu pentru a deveni jucători liber de contract și așteaptă o decizie favorabilă din partea CNSL.

Hotărârea luată în ședința de astăzi prelungește suspansul. Conform impresarului Lucian Marinescu, Paul Anton are de încasat patru salarii restanțe de la Dinamo. Amânarea deciziei în cazul memoriului presupune și plata contractului de după 28 iunie, chiar dacă formația este în insolvență. Asta înseamnă plata a încă 18.000 de euro, salariul pe care mijlocașul îl are la formația din Ștefan cel Mare.

Avocatul lui Paul Anton invocă și Codul de conduită al FRF, și pe cel de etică al aceluiași for, în care se precizează: ”FRF are ca obiectiv promovarea fotbalului asociație cu respectarea principiilor etice și protejarea integrității fenomenului fotbalistic, aceasta putându-se realiza doar dacă instituția în sine reprezintă un model de conduită etică și o reputație neștirbită. De asemenea, scopul FRF este ca prin respectarea prevederilor acestui Cod și a procedurilor subsecvente să reprezinte un loc de muncă (sau un loc de desfășurare a activității) de care toți cei implicați să fie mândri”.

Fostul component al Generației de Aur, Lucian Marinescu, impresarul lui Paul Anton, a criticat în termeni duri noua amânare în cazul memoriului mijlocașului dinamovist.

”Cum apără FRF fotbaliștii aflați în dificultate, care stau 5-6 luni până când reușesc să se elibereze de cluburi? Protejate de regulamente, abuzează de angajații lor, fără măcar să îi plătească, obligându-i să joace și să se prezinte la echipă.

Cazul lui Anton este o rușine! De ce nu sunt liberi jucătorii odată ce îndeplinesc criteriile prevăzute de regulament? De ce nu se întâmplă ca la FIFA?”, a spus Lucian Marinescu, pentru GSP.ro.

Citește și

David Popovici, înotătorul-minune al României, se gândește să plece din țară: ”Voi decide după vacanță”