Wave Resort

Reacția lui Piedone după stenogramele DNA: ”Un spirit de glumă în stilul meu caracteristic”

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 din București, a făcut declarații în privința stenogramelor DNA și a susținut că discuția cu Ion Rădoi, șeful sindicatului de la metrou, a fost ”o glumă”.

Primarul a fost acuzat că a întârziat intenționat demolarea chioșcurilor ilegale din stații și că i-a cerut, în schimb, favoruri liderului sindicatului.

Primarul Sectorului 5 din Capitală a susținut că favorul pe care i l-a cerut liderului sindicatului de la metrou a fost făcut în spirit de glumă.

”Am făcut un spirit de glumă în stilul meu caracteristic. Cum să zic, și la telefon, să mi se dea jumătate de stație, păi ce, am înnebunit? Fiecare e pe lege, eu am spus în convorbire că sunt pe lege.

Una a fost la telefon, alta sunt documentele. Am zis-o într-un spirit de glumă. Hai să fim serioși, am aproape 28 de ani în administrație, nu pot face asemenea greșeli elementare. Am glumit, da, una a fost vorba, alta actele derulate conform legii”, a declarat Piedone pentru G4media.ro.

Primarul a mai precizat că autorizație de demolare pentru chioșcurile de la stațiile de metrou din Sectorul 5 au fost emise încă din 11 iunie, potrivit sursei citate. Chioșcurile vor fi demolate în zilele următoare de către o firmă specializată a Primăriei Sectorului 5, pe cheltuiala Metrorex.

Stenogramele DNA au arătat cum Piedone i-ar fi cerut lui Ion Rădoi jumătate din stați Izvor ca să nu fie demolate chioșcurile, motiv pentru care a fost acuzat.

”Am înţeles! Tu o să rezişti, ascultă ce îţi spun! Tu o să rezişti! Se schimbă (neinteligibil), dar tu o să rezişti! După ce o să învii, îmi dai şi mie o jumate de staţie la Izvor şi mie?”, se arată în stenogramele DNA.

Ion Rădoi i-a spus primarului că îi dă ”o juma de staţie întreagă”, după care au vorbit despre Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.

Din discuție reiese că nici acesta nu ar fi demolat spațiile comerciale de la metrou pentru a-l ajuta pe Rădoi.

Citește și

VIDEO Cadou special pentru Patriarhul Daniel de ziua lui