Reacția lui Klaus Iohannis la acuzația de plagiat adusă lui Nicolae Ciucă: ”Necesar”

Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, că apreciază decizia premierului Nicolae Ciucă de a le cere organismelor abilitate să îi verifice teza de doctorat.

Așteaptă ”concluzia”

Aceasta după ce publicația PressOne a scris că lucrarea de doctorat a premierului este plagiată!

Potrivit punctului de vedere transmis de Klaus Iohannis, prin intermediul biroului său de presă, șeful statului își menține poziția critică referitoare la plagiate și consideră că este nevoie ca în cazul premierului să se clarifice toate suspiciunile.

Până la o decizie a comisiei abilitate să se pronunțe cu privire la teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă, Klaus Iohannis nu va mai face o precizare pe acest subiect, a adăugat șeful statului.

A cerut lămuriri

”Președintele Klaus Iohannis își menține poziția reiterată în nenumărate declarații publice privind combaterea fenomenului plagiatului și importanța integrității academice.

Președintele României consideră corectă și necesară decizia premierului Nicolae Ciucă de a solicita analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp, orice demers menit să clarifice suspiciunile formulate în spațiul public fiind binevenit”, a transmis Administrația Prezidențială într-un răspuns pentru Mediafax.

Citește și

Dana Budeanu atac virulent vizavi de scandalurile din poliție: ”Nu înțeleg”