--> -->

Răzvan Lucescu despre națională și Rădoi: ”Ar însemna enorm”

Fost selecționer al naționalei și în prezent antrenor la PAOK Salonic(locul 3 în Grecia, la 4 puncte distanță de Olympiakos, locul 1), Răzvan Lucescu a vorbit despre meciurile cu Islanda şi Liechtenstein pe care România le va juca la jumătatea lunii noiembrie.

Țara noastră luptă pentru un loc la barajul care asigură prezenţa la Campionatul Mondial din 2022, iar Răzvan Lucescu este convins că Rădoi poate realiza asta alături de băieți, chiar dacă va pleca după cele două meciuri.

”E obligatoriu să facem cele şase puncte. Cred că vom avea adversari care sunt sub nivelul echipei naţionale. E o şansă mare pentru a prinde locul 2, iar la baraj nu se ştie ce va fi. Nu contează ce a fost în 2011, 2012… dacă Mirel a simţit că trebuie să-şi anunţe plecarea, înseamnă că a făcut bine pentru el. Dacă cineva decide să plece, înseamnă că nu mai are la fel de multă motivaţie.

Mirel Rădoi a făcut o treabă foarte bună, fotbalul românesc e foarte jos, avem jucători talentaţi, dar cu o educaţie modestă pentru fotbalul de nivel înalt. Calificarea la baraj ar însemna enorm pentru Mirel Rădoi şi un pas înainte pentru fotbalul românesc. Jucătorii sunt acolo, sunt obligaţi să dea totul pentru echipa naţională. Este o şansă importantă pentru ei să ajungă la un Campionat Mondial, deci motivarea lor trebuie să fie uriaşă.

Nu cred că anunţul lui Mirel poate să-i afecteze. Eu cred că ne vom califica la baraj, iar apoi să dea Dumnezeu să ne calificăm şi la Campionatul Mondial”, a declarat Răzvan Lucescu.

Citește și:

Fotografiile pe Podul Minciunilor ar putea deveni amintire