Răzvan Grădinaru s-a întors la Dinamo, după ce a fost alungat pentru 100 de lei: ”Într-o zi, două”

Dinamo face totul pentru a evita retrogradarea, iar ”câinii” s-au întărit cu Gabriel Moura și cu Răzvan Grădinaru, rămași liberi de contract după despărțirea de Gaz Metan. Totodată, urmează Christian Irobiso, care deja s-a înțeles cu roș-albii.

Fost și la FCSB, Grădinaru a fost dorit de Dinamo și înaintea pandemiei de COVID-19, atunci când pe bancă era Mircea Rednic.

”Toată familia e dinamovistă”

”Nu vreau să spun mai multe, dar în mare parte sunt aproape să semnez cu ei. Dinamo trece printr-o perioadă foarte grea, dar acolo este stabilitate. Sper ca într-o zi, maxim două, să-mi rezolv contractul și să pot să mă antrenez. Toată familia mea este dinamovistă”, a spus fotbalistul în vârstă de 26 de ani, la Digi Sport.

Fotbalistul a renunțat la 30.000 de euro ca să semneze cu bucureștenii!

Vlad Morar a fost și el dorit de Dinamo, dar vârful n-a mai dat niciun semn și ar putea să evolueze pentru Rapid.

Grădinaru revine după 12 ani în Ștefan cel Mare! După ce a fost victima managementului defectuos al grupării dinamoviste la nivelul juniorilor.

A stat doi ani în Ștefan cel Mare

Fotbalist polivalent, care joacă pe ambele benzi, atât în apărare, cât și în atac, plus al doilea vârf la nevoie, Grădinaru ar fi putut debuta în fotbalul mare în tricoul ”câinilor”, dar de fapt a făcut-o în tricoul marii rivale.

La vârsta de 12 ani a ajuns la centrul de juniori al roș-albilor, a stat doi ani la Academia lui Dinamo, apoi a trecut la rivala tradițională, la FCSB. A început în UEFA Youth League, a marcat o „dublă” de efect cu Basel (3-1), apoi a adunat 10 prezențe pentru roș-albaștri, trecându-și două titluri de campion în palmares, sub comanda lui Laurențiu Reghecampf.

În perioada în care îmbrăca tricoul roș-albaștrilor și era văzut drept o mare speranță a FCSB, Răzvan era poreclit „Lăcătuș”, fiind comparat cu legendarul fotbalist din Ghencea.

Cum să pierzi copii de viitor

Grădinaru a plecat de la Dinamo la FCSB fiindcă managementul „câinilor” a avut o idee șocantă la acea vreme. Chiar dacă era apreciat pentru calitățile sale, clubul din Ștefan cel Mare impusese o regulă pentru toți juniorii, care erau obligați să achite o taxă lunară cuprinsă între 80 de lei și 100 de lei pentru a fi legitimați. Ulterior, suma a ajuns la 150 de lei lunar!

Cum familia lui Grădinaru nu și-a permis „taxa” la acea vreme, l-a direcționat pe copil către marea rivală. Exemplul lui Răzvan a fost urmat și de alți juniori, care au „migrat” către diferite grupări.

Dinamo a dominat până în 2020 campionatele de juniori, alături de Viitorul lui Gică Hagi, apoi a căzut la toate categoriile, în timp ce FCSB, de exemplu, a crescut enorm în ultima perioadă.

Citește și

Ce a câștigat deja Putin fără să tragă un singur foc. Lista concesiilor făcute de Occident