--> -->

Războiul se apropie de casa noastră! Mesaj RO-Alert în localități din Tulcea și Galați, duminică noapte

„Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul”. Acesta este o parte a mesajului RO-Alert primit de locuitori din Tulcea și din Galați duminică seară, conform informațiilor Libertatea.

Noi atacuri asupra porturilor ucrainene de la Dunăre

Locuitorii din mai multe zone din județele Tulcea și Galați au primit, duminică noapte, la ora 23.02, un mesaj Ro-Alert prin care sunt avertizați că există posibilitatea să cadă obiecte din spațiul aerian, mesaj care indică faptul că poate avea loc un nou atac rusesc asupra porturilor ucrainene de la Dunăre.

Ultimele informații au relevat faptul că un atac rusesc asupra regiunii Odesa este în desfășurare, în această noapte, scrie agenția de știri ucraineană Ukrinform.

Publicația precizează că întrega regiune, care cuprinde și porturile Ismail și Reni de la Dunăre, se află sub alertă de raid aerian, la fel ca și alte regiuni ucraineane.

Ce au transmis mesajele RO-Alert

Mesajul Ro-Alert a fost emis pentru zona de nord a județului Tulcea și zona de frontieră din municipiul Galați, respectiv plaja Cotul Pisicii către Vama Giurgiulești, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Tulcea.

Instituția precizează că „mesajul este unul de informare și prevede recomandări de protecție pe care locuitorii din zonele vizate trebuie sa le ia În cazul în care aceste obiecte cad în apropierea zonelor locuite”.

Un mesaj RO-Alert marcat drept „alertă extremă” a fost primit de locuitorii din orașul Tulcea, avertizați că există „posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian”. Acesta a fost trimis duminică seară, 17 septembrie 2023, puțin după ora 23:00. „Păstrați-vă calmul”, spune mesajul venit de la IGSU, care l-a marcat cu durată estimată de 90 de minute.

Citește și

Tatăl fetei ucise de Vlad Pascu, mesaj după arestarea Mirunei Pascu: ”Îi învit din nou la cimitir”