Război total Crăciunescu – MM Stoica: ”Era să ne pupe mâinile” vs ”Cu asta se îndeletnicea”

Meciul și reacțiile după derby-ul de aseară dintre FCSB și CFR Cluj, scor 1-1, a reaprins războiul dintre Ion Crăciunescu și Mihai Stoica. Până acum, el era mocnit, acum au ieșit la suprafață divergențe mai vechi între fostul arbitru internațional și oficialul roș-albaștrilor.

Ion Crăciunescu (70 de ani) i-a oferit o replică acidă lui Mihai Stoica (56), după ce team managerul de la FCSB l-a atacat pe fostul mare arbitru.

După egalul dintre FCSB și CFR Cluj, Mihai Stoica a redactat o postare dură pe Facebook, în care l-a atacat voalat pe Ion Crăciunescu, fără a-i oferi numele acestuia. Ion Crăciunescu declarase că Radu Petrescu a gestionat perfect faza penalty-ului primit de FCSB, în timp ce MM consideră că Andrei Burcă ar fi trebuit eliminat.

”«Specialiștii» ar trebui să-mi prezinte scuze și să admită (once again) că au bătut câmpii. Sau poate că cei care plătesc «specialiștii» pentru a le găzdui elucubrațiile în platourile TV ar trebui să realizeze că unii au cam obosit”, a reacționat Stoica.

Ion Crăciunescu a fost iritat de declarațiile oficialului de la FCSB, căruia i-a răspuns fără menajamente.

”Pe Mihai Stoica nu îl recomandă nimic. Doar că are o anumită cultură fotbalistică, trebuie să recunoaștem, că a făcut o școală, dar el nu are nicio calitate dobândită de-a lungul timpului ca să îi dea autoritatea să vorbească despre alții. Sau competență, nu autoritate. El a fost fotbalist la începuturi. Ca arbitru nu putem să îl luăm în calcul. În rest, conducător de dat cu gura pe la echipe și de dat cu pumnul prin tribună, când s-a ivit ocazia.

Am ajuns să îl iau în seamă pe cel care-mi turna mie în pahar? Când eram la Galați, stătea pe lângă masă și era în stare să ne pupe mâinile să îl băgăm și pe el în seamă, să ne zică «bună ziua». Lăsați, că m-am aprins cam tare și e zi de Paște.

Pe el nu îl recomandă nimic să tragă concluzii asupra mea. Chiar nimic! Când mă jignești în felul ăsta, eu nu sunt un tip care să-mi pun leucoplast la gură. Oamenilor care nu au respect, trebuie să le răspunzi. Pentru mine el nu va mai exista începând cu ziua de astăzi”, a spus Crăciunescu la DigiSport.

Nu a durat mult până când Mihai Stoica a răspuns acuzațiilor lui Ion Crăciunescu.

”Când Giovanni Becali mi-a propus să mă angajeze la firma lui, l-am refuzat politicos și i-am zis că eu nu-s Crăciunescu să aduc cafea musafirilor. Cam cu astea se îndeletnicea celebrul nea Nelu, ăla cu personalitate, verticalitate și mare calitate, care a visat că-i puneam eu nu știu ce prin pahare. Dacă s-a întâmplat să ne fi aflat la aceeași masă vreodată, nu-mi amintesc. N-am reținut niciodată decorul”, a scris managerul de la FCSB pe Facebook.

Citește și

Gigi Becali, refuzat de Vlad Voiculescu: ”5-6 luni a stat în vamă. E nenorocit virusul ăsta”