--> -->

Răuță refuză să continue cu Dinamo: ”Banii în 2023”

Alex Răuță, 30 de ani, căpitanul lui Dinamo din sezonul trecut, a părăsit echipa după retrogradarea în Liga 2.

Deși a fost dorit în continuare la Dinamo, mijlocașul a declarat că preferă să joace în Liga 1 și în sezonul viitor, de unde are în prezent ”câteva oferte”.

În sezonul 2021-2022, la finalul căruia ”câinii” au retrogradat, Răuță a bifat 28 de meciuri în Liga 1, a încasat 14 cartonașe galbene și două roșii. Mijlocașul, fost căpitan al echipei, nu a marcat și a oferit un assist.

”Am decis să mă opresc aici”

”Da, am vorbit cu nişte oameni de afaceri de pe lângă echipă, dar am vrut să mă opresc aici. Au fost trei ani frumoşi, păcat că s-a terminat urât acest an, dar nu regret cu nimic că am fost la Dinamo.

Ştiu că am dat totul, plec cu un gust amar că am retrogradat, dar pe altă parte ştiu că am făcut tot ce a depins de mine. Sunt cu inima curată, poate în anumite meciuri atât s-a putut”, a declarat Alexandru Răuță, potrivit Orange Sport.

”Am câteva oferte din țară”

”Să vedem unde mă voi duce, de două zile am reziliat cu Dinamo şi am câteva oferte, dar vreau să fac alegerea cea mai bună. Am câteva oferte din ţară şi afară nişte discuţii, dar mai stau 2-3 zile maximum şi mă voi gândi unde mă voi duce.

Este mai bine acasă, dar şi afară ştiţi foarte bine că sunt alţi bani”, a mai spus Răuță, conform sursei menționate.

Cum ajută Răuță Dinamo

Răuță a vorbit și despre restanțele salariale și admite că le-a spus celor din club că acceptă să îi plătească banii în 2023, pentru a ajuta Dinamo.

”Susţin că pot promova, dar trebuie să vină cineva cu bani, iar noi, cei mai vechi, am renunţat la o parte din bani să ajutăm clubul. Eu am renunţat la un salariu, iar celelalte salarii pe care le aveam le-am spus să mi le dea la anul, în 2023. Am ajutat cât am putut clubul, ştiu că alţi colegi care mai aveau contract au renunţat la 2-3 salarii, fiecare cum a avut contractul.

Nici când am avut contract nu eram sigur că o să-mi iau banii, dar acum? Nu mi-e teamă de nimic, aşteptăm până la anul. Vedem ce se va întâmpla, sper să vină un sponsor, să continuăm drumul, Zăvăleanu îşi face bine treaba şi vor atrage sponsori pentru că Dinamo atrage şi anul acesta e un culoar bun pentru a promova”, a mai declarat fotbalistul.

Citește și

Rafila: ”Nici trecerea prin boală şi nici vaccinul nu mai opresc transmiterea. Trebuie să le plătim!”