--> -->

Rareş Bogdan: ”Să faceţi duş zilnic, să nu opriţi apa când vă spălaţi pe dinţi”

Europarlamentarul Rareş Bogdan a declarat că lumea trebuie să întâmpine cu precauție ”retorica de la Bruxelles”, făcând referire la planul european de economisire a energiei anunțat de Ursula von der Leyen.

Sfaturi europarlamentare

”Nu neapărat toate scenele apocaliptice şi toată retorica dezastrului este cea care caracterizează România. Vreau să vă rog să ascultaţi cu circumspecţie inclusiv retorica de la Bruxelles cu privire la…

Adică să vă spălaţi zilnic, să faceţi duş zilnic, nu o dată pe săptămână, să încercaţi să nu opriţi apa când vă spălaţi pe dinţi, să nu mâncaţi făină de gândaci şi nici să nu staţi la 19 grade”, le-a spus Rareş Bogdan tinerilor liberali, într-un discurs ținut la Școala de Vară a TNL din stațiunea Venus.

”Si fiţi raţionali, să fiţi echilibraţi, să înţelegeţi ce înseamnă momentul actual din punct de vedere al energiei, dar să nu cădeţi în păcatul extrem”, a adăugat el.

Ce spusese Ursula von der Leyden

Afirmațiile lui Rareș Bogdan au venit după ce preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat un plan european de economisire a energiei prin cinci măsuri de protecţie a consumatorilor şi întreprinderilor vulnerabile.

Una dintre cele cinci măsuri este reducerea consumului de curent în orele de vârf. „Vom propune un obiectiv obligatoriu”, a spus von der Leyen.

Ulterior, premierul Nicolae Ciucă a anunțat discuții la Guvern pentru reducerea consumului de energie în orele de vârf.

Citește și

Nicușor Dan nu face economii la iluminatul public. “E corelat cu siguranța cetățeanului”