--> -->

Rareș Bogdan revine asupra declarațiilor: ”Eu le-am zis colegilor mei liberali”

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a declarat la Digi24 că discursul său din week-end, în care a spus că lumea trebuie să întâmpine cu precauție ”retorica de la Bruxelles”, nu este unul anti-european.

Explicații

”Niciodată, un europarlamentar român din PNL, UDMR, PMP, USR, sper şi înclin să cred că nici din actualul PSD nu poate fi unul anti-european. Fără Europa, România nu poate merge înainte.

Să interpretezi faptul că un europarlamentar, în speţă eu, am atras atenţia cu privire la discursurile extreme sau la soluţiile extreme care nu trebuie să fie caracteristice organismelor europene…

Nici Comisia, nici Consiliul, nici Parlamentul European nu au venit cu rezoluţii privind spălatul o dată pe săptămână, nici cu 17 grade în casă, nici cu mâncatul cozonacului cu făină de gândaci”, a afirmat Rareș Bogdan.

”Voci izolate”

El a argumentat apoi de ce discursul lui de sâmbătă, de la Școala de Vară a TNL, în contextul în care sunt discutate măsuri pentru economisirea apei și a energiei la nivel european, nu trebuie privit ca fiind anti-UE.

Bogdan a afirmat că este vorba despre ”voci izolate”, care nu reprezintă Bruxelles-ul.

”Sunt voci ale unor persoane, europarlamentari, sau un fost comisar, sau propunerea unor guvernatori din diverse landuri, dar nu este poziţia Bruxelles-ului”, a comentat Rareș Bogdan.

”Anumite poziţionări ale unor persoane care întâmplător populează organisme secundare ale organismelor europene, ale Comisiei, nu sunt poziţii ale instituţiilor, pentru că instituţiile europene au o raţiune, nu vin cu chestiuni excesive”, a completat Rareș Bogdan.

”Nu luați ca adevăruri globale”

Întrebat ce a vrut să spună prin cuvintele ”să nu mâncaţi făină de gândaci”, prim-vicepreședintele PNL a răspuns: ”Dacă luați tot contextul, am explicat colegilor mei, le-am spus să aibă grija la extremism și populism.

Pentru că populismul este anticamera extremismului. România a trecut prin momente crâncene în anii ’30 și trebuie să învățăm din asta.

Nu luați ca adevăruri globale sau ca directive ale Comisiei Europene o propunere a unuia sau a altuia”, a mai afirmat Rareș Bogdan.

”Să faceţi duş zilnic, nu opriţi apa când vă spălaţi pe dinţi”

Europarlamentarul a declarat sâmbătă, 10 septembrie, la Școala de Vară a TNL din stațiunea Venus, că lumea trebuie să ”asculte cu circumspecţie inclusiv retorica de la Bruxelles” și le-a cerut tinerilor liberali ”să faceţi duş zilnic, nu o dată pe săptămână” și ”nu opriţi apa când vă spălaţi pe dinţi”.

Afirmațiile lui Rareș Bogdan au venit după ce preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat un plan european de economisire a energiei prin cinci măsuri de protecţie a consumatorilor şi întreprinderilor vulnerabile. Una dintre cele cinci măsuri este reducerea consumului de curent în orele de vârf.

”Vom propune un obiectiv obligatoriu”, a spus von der Leyen. Ulterior, premierul Nicolae Ciucă a anunțat discuții la Guvern pentru reducerea consumului de energie în orele de vârf.

Citește și

Elena Udrea vrea permisie de ziua de naștere a fetiței: ”În Italia, mamele execută pedeapsa acasă”