Rareș Bogdan, reacție contra votului senatorilor liberali: ”Acum 5 ani am ieșit în stradă”

Modificarea Codului Penal în sensul introducerii unui prag de 250.000 de lei pentru incriminarea abuzului în serviciu a fost votată, miercuri, de toți senatorii PNL prezenți în sală.

Și-atunci de ce?!

”Să fie limpede, PNL nu susține introducerea unui prag pentru abuz în serviciu”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook, după ce Senatul a votat, miercuri, introducerea unei limite de 250.000 de lei. Toți senatorii liberali prezenți, 29 din 39, au votat în favoarea amendamentului.

Președintele Comisiei Juridice din Senat, Cristian Niculescu-Țâgârlaș (PNL), a declarat pentru Libertatea că liderii Coaliției au decis, duminică, la Vila Lac, dezincriminarea abuzului în serviciu sub pragul de 250.000 de lei.

Se promite repararea la Cameră

”Le cer colegilor din Camera Deputaților să corecteze varianta votată în această dimineață în camera superioară. De la Guvernul României, propunerea legislativă a plecat fără prag, ca să fie lucrurile foarte clare!”, a mai scris Rareș Bogdan.

”Marți, în primul BPN al partidului, vom lua și o decizie foarte clară în acest sens, iar colegii din Camera vor face ceea ce trebuie, pentru a demonstra că PNL luptă pentru justiție, nu pentru corupție”, a mai zis Rareș Bogdan, europarlamentar PNL.

Europarlamentarul liberal amintește că CCR ”a stabilit introducerea unui prag, fără să spună cuantumul acestuia. Acest prag poate fi de 5 lei (1 euro), respectând astfel decizia CCR, care are caracter obligatoriu, dar fără să ne îndreptăm spre pragul de tristă amintire, dintr-o epocă ce trebuie condamnată!”.

”Nu ne-am schimbat”

Bogdan precizează că „valoarea de referință de 250.000 de lei vine din zona legislației care reglementează evaziunea fiscală” și că „orice faptă sub valoarea pragului, oricare va fi limita stabilită în Camera Deputaților, constituie contravenție și se sancționează cu amendă și recuperarea integrală a prejudiciului”.

”Acum 5 ani am ieșit în stradă, alături de milioane de români, pentru a protesta împotriva OUG 13. Vă asigur că nici eu, nici PNL nu ne-am schimbat. Nu ne călcăm principiile în picioare și deciziile luate atunci!”, mai arată liderul PNL.

Citește și

Florin Talpan nu se lasă: ”Halucinant! Asta voi face”