Rareș Bogdan pune presiune pe USR PLUS: ”Întindem o mână, dar nu solicităm asta zi de zi”

Alături de Florin Cîțu, noul președinte al liberalilor, Rareș Bogdan a fost un alt câștigător al Congresului PNL din week-end, devenind prim-vicepreședintele ales al formațiunii politice.

PNL întinde o mână către USR PLUS, pentru refacerea coaliției, dar o face de pe poziții de forță. Rareș Bogdan a precizat că discuțiile se vor relua după Congresul USR PLUS. Eurodeputatul afirmă că PNL nu va face vreo alianță cu PSD sau cu AUR.

Vorbește de o ”gripă”

”Întindem o mână, fără să exagerăm, către colegii din USR PLUS, dar n-o să venim acum zi de zi să le solicităm asta, pentru că înțelegem că sunt într-o retorică internă de campanie, vom discuta cu domniile lor după data de duminică, atunci când se încheie votul și la USR PLUS, cu noul președinte ales, fie că e domnul Barna, fie că e domnul Cioloș, dar și cu întreaga echipă de acolo.

Prima noastră opțiune a rămas, rămâne și va rămâne indiscutabil refacerea coaliției cu USR PLUS, pentru a continua ceea ce am început și din păcate s-a gripat puțin în ultima perioadă”, a declarat Rareș Bogdan la RFI.

Scut în fața lui Florin Cîțu: ”Nu dăm niciun pas înapoi”

La precizarea jurnalistului că atât Dan Barna, cât și Dacian Cioloș au declarat răspicat că USR PLUS nu revine în coaliția cu PNL, atâta vreme cât Florin Cîțu e premier, liberalul a răspuns: ”Haideți să discutăm cu domniile lor după data de luni, adică exact peste o săptămână și sunt absolut convins că își vor nuanța puțin poziția sau cel puțin se vor așeza la masă.

Sunt convins că nu vor refuza să stăm la o masă, pentru a relua dialogul și pentru a găsi formula optimă pentru revenirea la guvernare. Noi mai ales acum după ce premierul Cîțu a fost ales președinte al PNL, vă dați seama, deci a fost încărcat și cu forța președintelui de partid, cu forța PNL, nu avem nici un motiv să renunțăm la domnia sa.

La noi, situația este clară în ceea ce-l privește pe domnul Cîțu, nu dăm nici un pas înapoi. Cred că va trebui să discutăm extrem de serios pe un calendar de reforme, pe un calendar de proiecte”.

Rareș Bogdan susține că PNL nu se va alia cu PSD: ”Noi nu vom face vreo alianță cu PSD, lucrurile să fie extrem de clare. Nu discutăm deloc, nu vrem nici un fel de colaborare, respingem categoric orice fel de aliere, chiar și într-un scop politicianist, mărunt, de tip moțiune de cenzură sau trecerea unei legi, cu cei de la AUR”.

Citește și

Andreea Marin s-a îmbolnăvit deși era vaccinată: ”S-a transmis foarte ușor”