--> -->

Rareș Bogdan: ”Mi s-a spus că sunt în top 10 arestați dacă el câștigă alegerile”

Rareș Bogdan (47 de ani) a fost invitatul lui Denise Rifai în cadrul emisiunii ”40 de întrebări”, la Kanal D. Cei doi au abordat diverse subiecte din viața politică și personală a europarlamentarului, care este și prim-vicepreședintele PNL.

”Mi-am luat bilete pentru Tel Aviv”

”Sunt rău tare la mânie. Dar am învățat să mă abțin, să fiu mai echilibrat, iert, nu uit niciodată… Iertarea face parte din firea omenească, așa spune și Biblia, însă nu spune niciodată să uiți. Singurele persoane care au influență asupra mea sunt mama și soția mea. Mama mă dojenea când mă luam de un om politic, ea este blândă, mai ascultam de ea ca să n-o supăr.

România este o democrație funcțională, dar putea ajunge sub papucul autocrației.

Mi s-a spus că sunt în top 10 al celor care urmau să fie arestați dacă Victor Ponta ar fi câștigat alegerile! Tocmai de aceea îmi luasem bilete pentru Tel Aviv. Ulterior mi-au spus cei care mă atacau că au făcut-o ca să mă discrediteze. Inclusiv de pe cardul PNL s-au finanțat campanii împotriva mea! Ulterior, oamenii aceia au plecat din PNL. Am dovezi! Dar nu mai contează, am trecut și peste asta”, a declarat politicianul.

”Ponta a vrut totul prea repede”

A fost și este un adversar de temut pentru Victor Ponta.

”Cred că Victor Ponta a vrut totul prea repede… Nu mai sunt în război, nu mai am reproșuri. Dar cred că am fi avut mari probleme ca țară, iar România s-ar fi transformat într-un stat de tip sud-american.

Putem să stăm de vorbă, nu cred că ne vom înjura sau vom coborî. Astea neînsemnând că vom fi prieteni”, a mai declarat.

Ce a spus despre Orban și Cîțu

În 2020, îl susținea puternic pe Ludovic Orban, avea cuvinte măgulitoare, un an mai târziu a avut expresii dure la adresa fostului premier. Același lucru s-a întâmplat și cu Florin Cîțu, pe același tipar.

„Nu sunt oportunist. Ludovic Orban putea fi și azi în funcție dacă se înconjura de oameni buni, nu de cei slabi și cu multe frustrări, din partid. Când a început atacurile deșănțate la adresa președintelui Iohannis, i-am spus că nu face. Lui Florin Cîțu nu am ce să-i reproșez, este un finanțist perfect. Managementul politic al unui partid gigantic precum PNL este foarte complicat.

A fost o revoluție de catifea în partid. Florin Cîțu nu are nevoie de milă. Eu nu voi vorbi urât de Ludovic Orban, iau partea pozitivă din ceea ce a făcut. Florin Cîțu are drumul lui în viață, cred că ar fi trebuit să nu-și ia lângă el 2-3 oameni, ci să rămână alături de noi. În vremuri de război, nu zdruncini coaliția, ci încerci să găsești cea mai bună soluție. Aici, un pic, Florin s-a grăbit”, a mai precizat el.

”Am stomacul tare”

”Dacă vrei să faci politică și nu înțelegi că vei fi mitraliat, atunci nu are rost să te apuci de politică. Îți trebuie un stomac tare. Pot să mănânc și cârnați, și friptură, și falafel. Faptul că am fost jignit de un om ca Bădălău (n.red acesta l-a făcut ”păcălici”) mi-a prins bine, nu m-au jignit Ana Blandiana, Pleșu sau vreun om de cultură. Nu este corect când îmi atacă familia, asta nu! Eram mai rotofei, acum îmi place ce îmi arată oglinda, mi-au priit bătăliile politice.

Nu poți să plângi la comandă, e o sensibilitate de suflet, așa am fost educat. Mă impresionează și necazul, și bucuria, am fost educat că a fi patriot este important. Nu e grav să-ți afișezi drapelul acasă sau la birou. Sau că la un meci de fotbal, ai o anumită emoție. Trebuie să ne arătăm sufletul așa cum este el. Uneori, deranjez, alteori, par un om minunat, alterior agresiv sau milos”, a conchis el.

Citește și

Anunț important pentru românii cu zboruri anulate. Documentul pe care trebuie să-l ceară în aeroport