--> -->

Rareș Bogdan în conflict cu bugetarii ”statului gras”: ”Sunt și tăietori de frunză la câini!”

Liberalii și-au pus în gând să taie veniturile bugetarilor. Rareș Bogdan s-a arătat deranjat de sporurile bugetarilor, cu toate că și el este plătit din bani publici.

Un salariu de europarlamentar depășește 6.000 de euro pe lună, iar un parlamentar din România primește doar 2.200 de euro. La finalul mandatului, Rareș Bogdan va avea un câștig financiar de 1 milion de euro, a titrat presa la investirea fostului jurnalist în urmă cu doi ani. Pe lângă salariu, acesta va mai primi și alte decontări. Prin urmare, pentru călătoriile efectuate în interes de serviciu, în cadrul Uniunii Europene, fostul jurnalist va mai primi peste 4.200 de euro pe an.

„Din 110 miliarde cheltuieli anuale cu salariile, 27 miliarde sunt sporuri! În 2017 au fost cheltuieli cu salariile 58 de miliarde anual, vă întreb, fără urmă de răutate, pur și simplu vă întreb, vi pare că în ultimii 3 ani s-a dublat performanța administrativă sau calitatea serviciilor în sistemul de stat? Oare cele peste 50 de sporuri existente astăzi sunt toate justificate?

Cu siguranță există o mulțime de oameni care lucrează cu dedicație și profesionalism în sistemul public, însă la fel de sigur este că există scheme supraîncărcate și tăietori de frunză la câini și venituri care nu se justifică în companii de stat sau în cadrul administrației centrale sau a diverselor instituții și agenții guvernamentale.

Sincer, așa nu se mai poate. Chiar nu este în regulă. Trebuie evaluat și acționat. Știu că va fi greu, știu că vor urla unii, știu că li se va părea unora că sunt nedreptățiți, însă “statul gras” nu poate continua sa fie încurajat și protejat. Nu vrem învrajbire, dar trebuie să fim conștienți că România trebuie reformată.

România trebuie modernizată. România trebuie să meargă mai departe, strict pe bază de profesionalism și criterii de performanță. Este anormal ca de câțiva ani în România sa devină dorința supremă a părinților să își angajeze copiii la o slujbă de stat… Sau la Stat. Nu să devină antreprenori, nu să lucreze în companii private locale sau multinaționale. La Stat, ca acolo e cald și bine, bănos și securizat totul, fără riscuri și fără criterii de performanță funcționale, cel mult pe hârtie, de cele mai multe ori.

Performanța și Profesionalismul trebuie să primeze, situații precum cele de la Apele Române m-aș bucura să fie doar niște accidente nefericite și în nici un caz o normalitate. Ele trebuie amendate imediat și cu fermitate. Fără urmă de indulgență!

#reformamRomania #modernizamRomania #restartamRomania

P.S. Și vreau să dispară pilele neroade, indiferent de culoarea politică a angajatorului!!!”, a scris Rareş Bogdan pe Facebook.

Citește și

Marcel Ciolacu a discutat cu minerii din Valea Jiului: “Asta vor”