--> -->

Rareș Bogdan dezvăluie cine e ”păpușarul” Austriei în scandalul Schengen: ”Acesta e adevărul, el nu ne vrea!”

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, acuză în mod direct Rusia pentru atitudinea Austriei în scandalul Schengen.

„Știți cum e, în fața argumentului gaz și în fața argumentului petrol, pe care îl folosesc pe Moscova, în mod direct către Austria, e foarte complicat, o țară non-NATO… e foarte complicat să zici. Ăsta este adevărul pur pe care nu trebuie să ne ferim să-l rostim”, a spus Rareș Bogdan, la postul de televiziune Digi24.

”Austria se bucură de o relație privilegiată cu Rusia lui Putin”

Întrebat în mod direct dacă vorbește despre Rusia, europarlamentarul a fost explicit.

„În mod direct, în mod direct pentru că este inadmisibil. Adică relațiile pe care Moscova le are în continuare cu Austria, modalitatea în care Austria primește în continuare gaz din conductele Gazprom la prețuri preferențiale, spre deosebire de alte state europene, Austria se bucură de o relație privilegiată cu Rusia lui Putin.   Și, practic, Putin nu ne vrea în Schengen.

Dacă ne ducem așa foarte jos ca analiză și spunem Putin, Putin sigur nu ne vrea în Schengen, pentru că România câștigă enorm și financiar și din punct de vedere al respectului și practic se cimentează și mai puternic în Europa”, a spus europarlamentarul.

România și Polonia văzute ca forțe ale blocului estic

„În momentul ăsta România este țară cheie alături de Polonia pentru tot ceea ce înseamnă front estic și tot ce înseamnă agitația din Balcani, această pendulare a Turciei între suveranism, între autocratie și democrație și sigur în fața primejdii reale pe care o reprezintă Rusia pentru această parte a lumii și pentru Europa.

Deci România este stat-cheie, stat extrem de important pe frontul estic al NATO și stat foarte important în relația cu Uniunea Europeană. Toate aceste atuuri pe care le avem trebuie exploatate și de asta nu trebuie să ne ferim să folosim niciun fel de metodă”, a adăugat europarlamentarul.

Austria nu are nici cea mai mică intenție să deblocheze extinderea spațiului Schengen. Cel puțin asta reiese din declarația ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, care a acuzat recent problemele cu migranții din Italia pentru a nu extinde spațiul Schengen.

Citește și

Alex Chipciu, discurs memorabil: ”Cum să fie Steaua, cu echipamentul ăla fake și jucătorii ăștia?!”