Rareș Bogdan despre ”non-jurămintele” pe Biblie ale unor aleși USR-PLUS: ”Vor pune mâna când vor jura ca miniștri?”

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat la Antena 3 că deși atât el, cât și alți colegi de partid, Ben-Oni Ardelean, Marcel Vela, Gheorghe Flutur, Alin Tișe, Ion Dumitrel, Robert Sighiartău și Gigel Știrbu, plus mulți alți liberali, au fost deranjați de refuzul unor aleși USR-PLUS de a jura pe Biblie când și-au preluat mandatul, totuși preferințele religioase nu vor fi ”determinante” în construirea unei majorități guvernamentale.

”În PNL e un curent conservator ortodox puternic: eu, Ben-Oni Ardelean, Marcel Vela, Gheorghe Flutur, Alin Tișe, Ion Dumitrel, Robert Sighiartău, Gigel Știrbu și mulți alți colegi care am fost deranjați. Nu este atitudinea PNL, să fie clar. Dacă domniile lor (n.red – USR-PLUS) vor achiesa pe marile proiecte PNL de dezvolare, reformă, fonduri UE, investiții, ne vom înțelege.

Eu, personal, aș vrea să-i intreb dacă vor pune mâna pe Biblie când vor depune jurământul de miniștri la Cotroceni, pentru mine este important, dar nu e determinant în construirea alianței. Pentru mine, creștin practicant, e mai important, poate nu pentru toți. Nu înseamnă că ajungem să ne certam sau nu stăm la masă din cauza acestor lucruri. Și Iliescu a condus Romania și a fost liber-cugetător”, a declarat Rareș Bogdan.

El a mai afirmat recent la B1TV, că s-a creat ”o stare de nervozitate” în relaţia cu USR-PLUS din cauza ”non-jurămintelor” pe Biblie făcute de unii aleşi USR PLUS. ”Este o stare de nervozitate, de mâhnire mai mult. Şi eu, şi Robert Sighiartău, şi alţii suntem deranjaţi de două lucruri, una fiind de devenirea noastră ca popor: trebuie să îşi asume extrem de clar dacă sunt creştini sau anti-creştini.

Chestiunile legate de non-jurământul pe Biblie, în Bucureşti, Târgu Mureş şi alte locuri, cum ar fi Sectorul 1 spre exemplu, pe mine, pe Robert şi pe latura creştină din PNL ne-a deranjat foarte mult. Cu toate astea, am considerat că e doar un teribilism al vârstei şi nu o chestiune serioasă. Pentru că dacă e o asumare acest anti-creştinism, atunci ar trebui să ne evaluăm serios. Poate fi ca la Ion Iliescu, dar atunci ar fi un neomarxism, iar ei se consideră de dreapta”, a declarat Rareș Bogdan deunăzi.

Citește și

Ciolacu, tăios cu Orban: ”Piețele sunt goale, supermarket-urile pline!”. Apel la Iohannis

No Comments Yet

Comments are closed