Rareș Bogdan despre alegerea lui Klaus Iohannis: ”Sper să nu arate o iresponsabilitate crasă”

Al doilea om din PNL, prim-vicepreședintele Rareș Bogdan a declarat că dacă Dacian Cioloș va eșua în ”negocierile cu PSD și AUR” pentru o majoritate parlamentară, atunci el va da dovadă de o ”iresponsabilitate crasă”. Aceasta întrucât s-a autopropus premier fără a avea o susținere.

Liderul liberal a precizat că PNL are o singură variantă de premier, pe Florin Cîțu, dând de înțeles că parlamentarii partidului nu vor pune umărul pe instaurarea unui nou cabinet Cioloș.

”Noi vom continua să guvernăm, chiar și cu mâinile amputate”

”Președintele a luat act de propunerile partidelor și l-a ales pe cel cu mai mulți parlamentari. Noi vom sta de vorbă cu domnia sa și vom merge cu mandatul BPN. Noi vom continua să guvernăm, chiar și cu mâinile amputate.

Le propun să fie atenți la nevoile oamenilor. Vom sta de vorbă împreună, vom lua toate deciziile în BPN. Așteptăm ca domnul Cioloș să își finalizeze discuțiile cu AUR și PSD. Eu sper ca el să nu fi venit în fața președintelui cu o ofertă de a fi premier fără să fi avut în spate o majoritate.

Dacă domnul Cioloș nu va contura o majoritate, ceea ce ar arăta o iresponsabilitate crasă, atunci președintele va face o nouă consultare cu partidele politice. Noi avem o singură propunere: Florin Cîțu!”, a declarat Rareș Bogdan la România TV.

Citește și

Monica Tatoiu: ”Cel mai bun politician din ultimii 30 de ani – Adrian Năstase. Și n-am votat niciodată PSD”