Rareș Bogdan, critic: ”Norocul nostru e că nu avem alegeri la primăvară. Nu pot rămâne ca Che Guevara”

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a mărturisit că ar fi eroare imensă din partea USR PLUS să nu revină la guvernare și estimează că ar fi un dezastru pentru cele trei partide ce-au format alianța din cadrul Guvernului Cîțu dacă s-ar fi organizat acum alegeri.

Rareș Bogdan a oferit un interviu celor de la stiripesurse.ro și i-a urecheat, practic, pe cei de la USR PLUS.

”La noi e simplu, continuarea coaliției cu USR PLUS dar cu unele costuri pentru ei, pentru că au provocat, din cauza încăpățânării și a radicalismului, o situație nedorită pentru România, în prag de începere a anului școlar, în plin val patru de pandemie, în pline scumpiri pe energie, pe o situație în care urmează să semnăm PNRR și blocajul pe care au încercat să-l genereze pe abandonarea zonei rurale în favoarea exclusiv a urbanului, pentru ca planul de investiții Anghel Saligny este destinat comunelor și Consiliilor Județene.

Cam ăsta e contextul în care USR, cu o încăpățânare rar văzută în politică, nu a vrut să schimbe un ministru care a refuzat să dea un aviz, să nu se supună premierului care nu i-a cerut un răspuns pozitiv sau negativ, ci doar să dea un răspuns, și a preferat să iasă de la guvernare.

Noi preferăm ca USR PLUS să se întoarcă la guvernare, dar nu renunțăm la Florin Cîțu, nu avem niciun motiv. Condiția lor, cu renunțarea la Florin, înseamnă că își doresc să se îndepărteze de guvernare. Nu vreau să cred că ei preferă opoziția, eu sper să gândească rațional, echilibrat, să fie profunzi în analiza lor și să se gândească ce pot să facă pentru țara asta, că nu poți să stai în revoluție continuă ca Che Guevara sau ca Pinochet. Eu zic să se întoarcă spre guvernare și să începem să livrăm oamenilor care ne-au votat să mergem la guvernare.

În cazul in care nu vor reveni la sentimente mai bune, noi nu vom parasi timona, nu vom abandona Romania si vom continua sa guvernam, in orice conditii.

Avand in vedere ca primele alegeri sunt peste 2 ani si 10 luni, avem timp sa consolidam imaginea unei guvernari responsabile care nu isi bate joc de romani si avem timp sa aratam ca aceasta balbaiala nu caracterizeaza o guvernare intreaga.

Lumea face politica ca sa faca ceva pentru tara, nu pentru a-si face calcule politicianiste meschine. Daca ei isi fac calcule meschine, si nu ii intereseaza ce le livreaza alegatorilor, unu la mana inseamna ca ii desconsidera pe alegatorii lor, iar doi, este o problema de leadership, orice partid vrea sa vina sa livreze ceva pentru oamenii care ii dau votul. Noi nu vom parasi guvernarea, repet”, a comentat Rareș Bogdan pentru sursa citată.

Citește și

Cătălin Botezatu despre orientarea sa sexuală: ”De ce să mă justific?! Chiar mă ridic și plec”