Rareș Bogdan, audiat ca martor la DNA în dosarul măștilor neconforme MApN – Țuțu – Pițurcă

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL și europarlamentar, a fost chemat la sediul DNA pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul achiziționării de măști neconforme în primul an de pandemie, potritiv unor surse citate de Hotnews.

”N-am fost la DNA, dar am fost întrebat”

La finalul ședinței PNL, Rareș Bogdan a precizat că nu a fost astăzi la DNA pentru a fi audiat, dar a fost întrebat anterior despre numirea lui Gabriel Țuțu în fruntea Romarm.

”Nu am fost azi la DNA, dar în dosarul Romarm am fost întrebat, am răspuns extrem de sincer, nu am avut nicio legătură cu numirea domnului Gabriel Țuțu în vreo functie la nivelul Ministerului Economiei”, a declarat Rareș Bogdan.

El a refuzat să spună când a fost prezent la DNA pentru a fi audiat, dar a negat că s-a prezentat joi.

În acest an, au mai fost audiați ca martori fostul premier Ludovic Orban, Virgil Popescu, ministru al economiei în Guvernul Orban, și Claudiu Năsui, deținător al portofoliului economiei în guvernarea Cîțu, dar și generalul-maior Dragoș Popescu, șeful direcției medicale din MApN.

Caz amplu cu oameni cunoscuți

Pe 30 ianuarie 2023, în același dosar, procurorii DNA i-au reținut pe fostul selecționer Victor Pițurcă și pe Gabriel Țuțu, director al ROMARM revocat după deschiderea dosarului penal. A doua zi, avea să fie reținut și fiul lui Victor Pițurcă, Alexandru. Ulterior, ei au fost eliberați sub control judiciar.

Gabriel Ţuţu este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, trafic de influenţă în formă continuată și fals intelectual pentru achiziţii de maşini de fabricare a măştilor sanitare neconforme în timpul pandemiei, livrate către spitalele Ministerului Apărării Naționale.

Potrivit DNA, în perioada martie 2020-16 septembrie 2021, Gabriel Ţuţu, director general ROMARM, a încheiat în condiţii dezavantajoase pentru companie două contracte de achiziţie publică ce vizau cumpărarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie, livrate către spitalele MApN. Faptele au avut loc în timpul pandemiei de coronavirus, perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021.

Citește și

Profesoară înjunghiată de un elev: ”Urma să primim un test neanunțat”