--> -->

Raluca Turcan despre vârsta de pensionare: ”Îi lăsăm să rămână mai mult în activitate”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a venit cu precizări vizavi de situația vârstei de pensionare din România, mai ales că au fost multe discuții în spațiul public cu referire la acest subiect. Cetățenii vor avea opțiunea de a rămâne în activitate, după vârsta de pensionare, a celor care-și doresc acest lucru.

”În privința vârstei de pensionare nu s-a discutat creșterea. Discutăm constant despre opțiunea de a rămâne în viața activă, ceea ce este total diferit. Opțiune ai și acum, doar că ai nevoie de acord să rămâi mai mult la muncă, de la an la an.

Uitându-ne la cifrele pe care le avem, care arată că oamenii preferă să rămână mai mult în activitate, ne-am gândit să îi lăsăm să rămână mai mult în activitate. Astfel, este sprijinit și sistemul de contributivitate, și sistemul de pensii”, a explicat ministrul Muncii.

Raluca Turcan a precizat că opțiunea de prelungire a vieții active se aplică atât pentru sectorul public, cât și pentru sectorul privat. Turcan spune și că în viitor va fi interzis ca pensiile și salariile din sistemul public să fie cumulate.

Citește și

Orban: ”Vaccinul anti-Covid ar putea să nu mai fie gratuit”. Reacția imediată a lui Cîțu