--> -->

Raluca Turcan a studiat la Moscova trei ani

Potrivit CV-ului personal, Raluca Turcan, fostul ministru al muncii, a studiat între 1996 – 1999 la Institutul ”Pușkin” din Moscova, pe vremea când era studentă la ASE.

Pornind de la o glumă celebră

”Un semestru studiam la București, apoi un altul la Moscova, iar când mă întorceam în țară dădeam evaluări”, a comentat fostul vicepremier.

Prezentă în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D, Raluca Turcan, a fost chestionată de jurnalistă dacă s-a încercat racolarea ei în timpul studiilor în capitala Rusiei.

”Pornind de la gluma celebră care a circulat la un moment dat, că din 10 români plecați la studii la Moscova, 11 se întorceau KGB-iști”, a precizat Denise Rifai.

”Poporul rus nu are legăturile cu deciziile lui criminale”

”Mă faceți să râd. Niciodată, nu mi s-a propus să fiu coruptă. Probabil, nici fața mea nu cred că transmite acțiuni de corupție, oculte sau de șantaj. Da, vorbesc rusă (n.red a spus-o chiar în limba rusă). Mi-a prins foarte bine.

Am învățat rusa, mai știam engleza și franceză, politica facultății mele era să cunoști minim trei limbi străine. Am fost bursieră a statului român, la Moscova.

Când m-am întors, am ajuns să cunosc destul de bine limba, atât de bine încât să înțeleg că poporul rus nu are nicio legătură cu deciziile criminale ale lui Vladimir Putin din ziua de azi”, a comentat Raluca Turcan, deputat PNL.

”Mi-a plăcut pediatria, dar mi-era frică de sânge”

”M-a atras mult pediatria, dar mi-era frică de sânge. De aceea n-am mers spre medicină. M-a atras și cibernetica la un moment”, a mai dezvăluit botoșăneanca, la origini, despre ea însăși.

Citește și

Bittman: ”Șocante străzile goale”. Interzis