Rafila, despre primele restricții eliminate

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că unele restricţii vor fi ridicate înainte de expirarea actualei stări de alertă, continuând s promită revenirea la normalitate.

Alexandru Rafila anunţă renunţarea treptată la restricţii după ce numărul cazurilor grave din spitale se va diminua.

Termen: o săptămână

”Cred că peste încă o săptămână o sa intrăm în faza de descreştere, va urma o săptămână de scădere constantă o săptămână şi, cam la două săptămâni de la acest debut de scădere a cazurilor, va începe şi scăderea cazurilor la ATI, cu precizarea că este posibilă o presiune mai mare pe spitale în oraşele cu incidenţă mare.

În concluzie, cam într-o lună vom intra şi noi în scenariile pe care le vedem acum în alte ţări”, a declarat Alexandru Rafila în cadrul emisiunii ”Punctul Culminant” de la România TV.

”Măsură nu a fost românească”

”S-ar putea să renunţăm mai devreme la restricţiile referitoare la închiderea restaurantelor şi a magazinelor la ora 22:00.

Sincer, vă spun, măsura de închidere a diverselor tipuri de activităţi a fost legată de o grijă ca o activitate prelungită face ca interacțiunile umane să fie şi ele prelungite şi corelate cu creșterea transmiterii”, a explicat ministrul Sănătăţii.

”Măsura nu a fost românească, ci peste tot există această restricţie cu limitarea orelor”, a completat Rafila.

Citește și

Mihai Chirica a ales între Klaus Iohannis și Ludovic Orban: ”Nu poți schimba macazul atât de repede”