Rafila e îngrijorat de numărul de cazuri de Covid-19. Previziuni sumbre

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, este îngrijorat de numărul crescut de pacienți infectați cu noul Coronavirus, dar și de faptul că paturile din ATI pentru bolnavii de Covid-19 nu mai sunt suficiente în mai multe spitale.

„Toate țările din UE se află pe un trend crescător. Multe din țările din UE în vară au avut mai puține îmbolnăviri și acolo discutăm de al doilea val. Și noi suntem în această situație, cu deosebirea că noi am avut destul de multe cazuri și în vară, cu o creșterea liniară de la 1 iunie. Eu sunt îngrijorat de raportarea cazurilor de duminică, când a fost record pentru o zi de duminică și 20% din teste pozitivate. Suntem într-un moment de transmitere comunitară intensă și nu e exclus ca în această săptămână să înregistrăm 2000 de cazuri”, a declarat Rafila la Digi24.

Conform Digi24, Bucureștiul are probleme mari în legătură cu paturile pentru pacienții cu Covid-19. La Marius Nasta, Colentina și la Institutul Matei Balș situația este critică. În schimb, în țară sunt disponibile peste 5000 de locuri. La ATI mai sunt libere puțin peste 500 de locuri.

Citește și

Lucescu, din nou în grupele Ligii. Prima reacție după calificare