Rafila despre valul 6: ”Guvernul a decis”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, atenționează că ridicarea restricțiilor nu a fost decisă de medici, ci de premier, el prevestind valul 6 în toiul primăverii!

”Nu doctorii”

Rafila spune că restricțiile nu au fost eliminate pentru că virusul nu mai există, ci pentru că odată cu riricarea stării de alertă, acestea nu au mai putut fi extinse legal.

„În primul rând, trebuie să clarificăm că nu Ministerul Sănătății a decis acest lucru, a fost o decizie a Guvernului României de a nu mai prelungi starea de alertă, iar consecința încetării stării de alertă a fost și anularea acestor restricții, care au funcționat pe durata stării de alertă”, a precizat oficialul Executivului.

Ce recomandă

”Noi din punct de vedere profesional, medical, am continuat să recomandăm câteva lucruri pe care le considerăm esențiale în această perioadă, când există încă transmitere comunitară a infecției cu noul coronavirus.

Chiar dacă numărul de cazuri a scăzut, observăm că totuși câteva mii de cazuri înregistrate zilnic nu sunt puține și până această transmitere comunitară nu încetează.

Îmbolnăvirea poate să se întâmple oriunde, datorită prezenței de persoane care sunt infectate, atunci în mod evident, recomandările noastre sunt în continuare aceleași, respectiv utilizarea măștii în spațiile închise și mijloacele de transport în comun, evitarea aglomerațiilor, igiena individuală”, a spus Rafila la RFI.

Citește și

Șoșoacă și Arafat se judecă. Miza procesului