--> -->

Raed Arafat: ”Tratamentul e mai toxic decât orice vaccin”

Raed Arafat mizează totul pe vaccin. Doar pe el îl promovează! ”Tratamentul contra COVID-19 e mai toxic decât orice vaccin” , a spus secretarul de stat.

Oamenii trebuie să se vaccineze şi nu să aştepte tratamentul împotriva COVID-19, care este ”o substanță chimică”, a declarat Raed Arafat, în cadrul ”Maratonului Informării”, potrivit Agerpres.

Motivația lui Arafat

”Încep să apară tratamente, dar eu vreau să spun la toţi care aşteaptă tratamentul, să citească foarte bine: tratamentul e mai toxic decât orice vaccin, deci tratamentul este o substanţă chimică pe care o introduci pentru a trata, pentru a opri virusul respectiv – are un impact asupra corpului, ca orice tratament pe care-l luăm – sunt substanţe chimice pe care le introducem pentru a combate un virus, un microb”, a spus oficialul.

”Vaccinul este un mod de a stimula un sistem imunitar natural, care reacţionează la virusul respectiv. Aşa că să nu aştepte, vaccinul rămâne soluţia”, a subliniat Raed Arafat. Totodată, șeful DSU a mai spus că valul 4 al pandemiei nu s-a încheiat, în ciuda scăderii numărului de cazuri din ultimele zile.

În așteptarea valului 5

”Valul 4 nu s-a terminat, şi după valul 4, dacă nu avem un număr suficient de vaccinaţi, valul 5 va fi cu un impact asemănător valului 4.

Dacă vom avea persoane vaccinate suficient, valul 5, dacă apare, va fi totuşi cu un impact mic pe sistemul sanitar, ceea ce înseamnă că vom convieţui cu el fără măsuri similare cu cele pe care le-am luat până acum”, a mai spus Arafat.

Arafat a dat exemplul ţărilor în care exista un număr mare de vaccinaţi şi în care totuşi există o creştere a numărului de cazuri, dar în care noul val nu are impactul pe care l-au avut cele de dinainte, şi există mai puţini pacienţi pe secţiile de terapie intensivă şi mai puţine persoane spitalizate, în general.

Citește și

Raed Arafat, la ceasul sincerității: ”Nu pot spune că în 2022 România va reveni la normalitate”