Raed Arafat și prefectul Bucureștiului despre eventuala carantinare a Capitalei: ”Întărim controlul”

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că nu se pune problema ca Bucureștiul să intre în carantină, așa cum diverse instituții de presă au vehiculat pe surse de mai multe zile.

Arafat spune că mâine, la ședința Comitetului Județean pentru situații de urgență se va decide prelungirea măsurilor restrictive aflate deja în vigoare.

„La acest moment nu s-a pus în discuţie carantinarea Bucureştiului”, a afirmat Raed Arafat. Potrivit şefului DSU, în şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, care va avea loc duminică, la sediul Prefecturii, vor fi prelungite măsurile care sunt în vigoare în prezent la nivelul Capitalei pentru stoparea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că Bucureştiul nu va intra în carantină, la rândul său întărește ce spune Arafat. Totuși, a anunțat că se vor înmulţi controalele în weekend în mall-uri şi pieţe. Bucureştiul are o incidemţă de 4,6 la mia de locuitori şi 1031 de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore.

”Deocamdată, măsurile pe care le aplicăm în Bucureşti sunt cele pe care le ştim. Ce am făcut în plus săptămâna aceasta a fost să discut cu o serie de autorităţi pentru a întări controlul cu scopul ca aceste măsuri să fie implementate mai bine,” a spus Alin Stoica la Aleph News.

”Am cerut de la DSP Bucureşti propuneri. Propunerea lor este ca deocamdată să rămânem în această situaţie şi să continuăm întărirea controlului,” a spus Alin Stoica.

Prefectul a vorbit şi despre situaţia celor care locuiesc în jurul Bucureştiului şi fac naveta zilnic pentru că lucrează şi învaţă aici. ”Avem deja o colaborare între poliţia Bucureşti şi Ilfov pentru filtre. Deocamdată aceasta este măsura.

Ştim că există trafic intens între Bucureşti şi Ilfov. Încercăm prin aceste filtre să prevenim intrări masive dinspre Ilfov de persoane infectate. Şi colegii din Ilfov sunt în legătură cu prefectura. Dumnealor au luat măsuri pentru că circulaţia persoanelor să fie limitată”, a spus el.

Citește și

Ciutacu și Godină, în duel din cauza Flaviei Groșan: ”Tablagiul” și ironii