Raed Arafat ne spune ce se deschide, dar mai ales ce NU se redeschide de la 15 iunie!

Ne pregătim de o a doua etapă de relaxări începând cu 15 iunie, când expiră starea de alertă. Secretarul de stat Raed Arafat a venit în această seară cu precizări vizavi de ceea ce se va redeschide în viața românilor. A tras un semnal de alarmă prin ceea ce a spus la Digi 24.

”Au fost enunțate câteva măsuri posibile din partea ministrului Economiei, gen deschiderea mall-urilor, dar și din partea altor miniștri. Încă este devreme să speculăm care sunt cele ce pot fi deschise. Știți de ce spun asta, că e prea devreme sută la sută? Pentru că încă suntem la câteva zile de la relaxare și trebuie să așteptăm să vedem ce se întâmplă. E posibil să ajungem ca unele activități la mall să se deschidă. Dar e prea devreme să spunem care”, a punctat Arafat.

E clar că nu se vor redeschide sălile de cinema! ”Nu e bine să ne așteptăm la activități în masă în spații închise, la activități cu un număr foarte mare de participanți în spații deschise. Cinematrografele și teatrele nu vor fi la capacitate maximă din 15 iunie. Poate anumite competiții se vor face cu un număr limitat de spectatori. Clar nu cele în număr mare. Aici vorbim de săli de cinema, de spectacole, festivaluri cu un număr mare de oameni în exterior”, a mai zis secretarul de stat.

magazin piese autoatu.ro-->

Totodată, se studiază ideea și ”este foarte probabil” ca începând cu 15 iunie românii care vin din Grecia și Bulgaria să nu mai fie obligați să stea 14 zile în izolare la domiciliu, dar totul depinde de cum va evolua numărul de cazuri. ”Pentru luna iulie, dacă nu avem schimbări radicale, este o lună care probabil va fi foarte OK pentru a face rezervări de vacanță”.

Citește și

Gata cu interdicțiile la pescuit! Vedeți ce măsuri de distanțare au dispărutNo Comments Yet

Comments are closed