--> -->

Raed Arafat arată pisica: ”Am fi putut”

Cifrele prezentate de autorități, la nivel internațional, respectiv național, spun că media mondială de vaccinare este de 45%, în timp ce în România este 30%, așa cum a declarat Raed Arafat joi dimineață, la DigiFM.

”Dacă unii n-ar fi încercat pe toate căile să convingă”

Șeful DSU a adăugat că România ar fi putut evita tragedia valului patru al pandemiei, dacă ”unii nu ar fi încercat prin toate căile să convingă marea majoritate a populației să nu se vaccineze”.

Noi am avut arma asta în mână de la început, nu a fost niciodată cazul să nu avem vaccinuri. Am fi putut evita tragedia. Ne-am bătut joc de ce am avut în mână”, a declarat Raed Arafat, făcând referire la evoluția crizei COVID în România. Autoritățile prezintă cifre alarmante, atât în privința numărului de infectări zilnice, cât și a deceselor.

Explicații

Întrebat dacă au fost persoane care au murit din cauză că nu au prins un loc liber la ATI, șeful DSU a răspuns că această posibilitate nu poate fi exclusă. ”Nimeni nu poate exclude că poate sunt oameni care nu au prins un loc la momentul potrivit, clar este nevoie de locuri mai multe, clar este nevoie de resursă umană. Trebuie să vedem de unde putem lua anesteziști să îi ducem pe acest front de război”, a mai spus Arafat.

Potrivit datelor anunțate miercuri, până acum, 5.466.999 de români au fost vaccinați cu schemă completă. La nivel mondial, sunt miliarde de oameni vaccinați, după cum atrage atenția și Raed Arafat, care punctează că România este sub media mondială de vaccinare: ”Media mondială este de 45% și în România este 30%”.

Citește și

CTP iese din nou la rampă: ”Pe măsura primitivismului actualului popor român”