Raed Arafat: ”Măsurile din România nu sunt cele mai absurde. În alte țări, se cere test chiar dacă ești vaccinat”

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că restricțiile din România ”nu sunt cele mai absurde” măsuri și că alte state europene au reguli mult mai dure în pandemie, dorind astfel să-i liniștească pe conaționalii care acuză deciziile autorităților.

Raed Arafat a explicat că dacă o familie pleacă în vacanță, iar tatăl și mama sunt vaccinați, la revenirea în țară copilul, dacă este minor și nevaccinat, trebuie să stea obligatoriu în carantină. Șeful DSU a spus că minorul trebuie să stea în acest caz în carantină fie 14 zile, fie 10 zile dacă și-a făcut un test negativ cu 72 de ore înainte de revenirea în țară.

Arafat a adăugat că părintele vaccinat care stă acasă cu copilul aflat în carantină poate să iasă din casă.

”În acest moment, asta este regula. Credeți-mă că sunt oameni pregătiți în domeniu (care iau aceste decizii), nu se iau deciziile astea de persone care nu sunt pregătite. Sunt țări unde e mai rău, îți cer test chiar dacă ești vaccinat. Măsurile din România nu sunt cele mai absurde. Multe țări europene aplică măsuri mai stricte decât cele pe care le aplicăm noi”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Citește și

Reacția ÎPS Teodosie vizavi de faptul că a fost propus la președinția României: ”Slujitorul lui Dumnezeu”