Raed Arafat îi sperie pe Gigi Becali și pe cei de la FCSB: ”Dacă vrem să fim stricți, adică corecți”

FCSB a anunțat astăzi patru cazuri de coronavirus, însuși Gigi Becali a nominalizat jucătorii infectați, iar roș-albaștrii au emoții uriașe înaintea startului sezonului. Mai ales că trupa din Berceni se pregătește și de debutul campaniei europene, unde va întâlni pe Shirak, în preliminariile Europa League.

Raed Arafat îi bagă în sperieți pe Gigi Becali și compania! Aceasta întrucât, conform protocolului, jucătorii ar trebui să ia o pauză de două săptămâni, meciul cu formația din Armenia fiind programat peste 13 zile. ”Depinde de ancheta epidemiologică, de rezultatul ei. Depinde ce decide DSP-ul. Dacă cei din lot au fost contacţi apropiaţi sau nu. Cei care sunt asimptomatici se izolează 14 zile, dacă sunt simptomatici, există alte reguli”, a spus Arafat, conform Fanatik.

”În mod normal, dacă vrem să fim stricţi, adică corecţi, ei ar trebui să stea fiecare în carantină separat de ceilalţi, astfel încât dacă unul dintre ei devine pozitiv, să nu-i infecteze pe ceilalţi. Dar asta trebuie să stabilească DSP-ul, pentru că eu nu ştiu condiţiile lor acolo”, a mai declarat Arafat.

Dacă jucătorii din cantonament au fost contacţi direcţi cu cei infectaţi, n-ar trebui să mai intre în contact unii cu ceilalţi, pentru că nu se ştie care dintre ei devine pozitiv şi la ce moment. Asta ar fi regula normală. Nu poate cineva să transforme un rezultat pozitiv în negativ pentru că atunci devine o problemă cu iz penal. E caz penal să faci asta”, a mai precizat șeful DSU.

Gabriel Simion, Toma Niga, Răzvan Udrea și Alexandru Pantea sunt infectați cu noul coronavirus. Liga Profesionistă caută soluții să nu amâne Astra-FCSB. La finalul campionatului trecut, partida dintre cele două echipe nu s-a mai disputat după cazurile de COVID-19 din trupa lui Bogdan Andone.

Citește și

FOTO Olguța Vasilescu, mesaj pentru Orban și compania: ”Ați lansat măcar un proiect mititel?!”