Wave Resort

Raed Arafat exploziv: ”Să nu ajungă medicii să decidă cine rămâne în viață și cine nu”

Discurs extrem de vehement al lui Raed Arafat în această seară la Digi 24. Şeful Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat că sunt în creştere cazuri active de Covid-19. În prezent sunt aproape 6.000, cele mai multe fiind uşoare. El a precizat că jumătate din cazurile de vineri au apărut în Bucureşti, Ilfov, Argeş şi Prahova.

Arafat a afirmat că românii concep toate premisele pentru a se întoarce la dezastru. ”Nu vorbim de focare, sunt unele focare care au apărut în unele zone, focare majore care apar acum sunt în azilele de bătrâni şi mai apar în spitale sau în anumite zone de industrie, dar totuşi este clar că apare şi transmitere în comunitate. Dacă în aceste trei zone tot cresc cazurile pe zi vedem 20-30-40 de cazuri şi asta trebuie să fim atenţi pentru că aceste cazuri apar mai repede decât se vindecă cazurile care sunt deja în spitale, în izolare”, a comentat Arafat.

El a spus că România ar putea ajunge ca în situaţia altora ţări şi anume cadrele medicale să decidă cine rămâne în viaţă şi cine nu! “La un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă şi nu vrea să asculte ne rămâne nouă, partea m,edicală şi partea situaţiilor de urgenţă, o singură soluţie: aşteptăm la spital, ne pregătim, primul venit, primul servit şi să nu uite lumea că vom ajunge la situaţia, nu eu, ci medicii care tratează, cum s-a întâmplat în alte ţări, să decidă cine rămâne în viaţă şi cine nu. Sună extrem de cinic, dar este realitatea, asta s-a întâmplat în alte ţări”, a precizat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

A făcut o paralelă cu Italia. ”Colegii cu care au discutat le-au zis ”La un moment dat trebuia să decid, am doi şi o singură şansă pentru unul dintre ei şi să spun asta nu prea are şansă îl las, aici mă ocup”. Asta este realitatea unui dezastru adevărat, România a evitat acest dezastru şi, în loc să recunoaştem că noi am evitat astfel de situaţii, noi creăm toate premisele ca populaţia să nu mai creadă nimic şi să ajungem din nou în astfel de dezastru”, a mai declarat Arafat.

Citește și

Rareș Bogdan: ”În topul încrederii, sunt imediat după președinte”. Curajos: unde-l vede situat pe premier