Raed Arafat, după ploile torențiale din țară: „Acolo, mai sunt intervenții”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat sâmbătă, la Antena 3, că mai sunt intervenţii în urma inundaţiilor în judeţele Dolj şi Gorj şi că în celelalte judeţe afectate, intervenţiile au fost finalizate, informează News.ro.

Potrivit IGSU, peste 100 de persoane din trei judeţe au fost evacuate temporar.

Detalii din teritoriu

Raed Arafat a precizat că nu au existat persoane rănite în urma inundaţiilor. „Intervenţii au fost până acum în judeţele Alba, Arad, Argeş, Braşov, Caraş-Severin. În judeţul Dolj sunt intervenţii în desfăşurare, în judeţul Gorj încă sunt intervenţii în desfăşurare şi în restul judeţelor afectate care au fost afectate, intervenţiile sunt finalizate.

Forţe au fost destule şi noi am fost pregătiţi la nivel naţional să suplimentăm forţele la orice moment. Există la nivel naţional 5.000 de pompieri care sunt de serviciu şi care dintre ei pot fi trimişi oameni la sprijin oricând este solicitat”, a declarat Raed Arafat, sâmbătă la Antena 3.

”Oamenii revin la casele lor”

El a precizat că oamenii care au fost evacuaţi au început să revină în casele lor.

„La nivelul judeţului Dolj s-a colaborat foarte bine la nivel de autorităţi locale, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi cu sprijinul restului forţelor de la Ministerul Afacerilor Interne şi serviciile voluntare de pompieri. Au fost rezolvate problemele care au forţat populaţia să plece din casă. O parte au început să se întoarcă, s-au distribuit alimente şi apă către cei care erau ieşiţi din casele lor şi cazaţi în alte părţi”, a explicat şeful DSU.

Arafat a mai menţionat că oamenii au primit alimente şi apă şi vor fi ajutaţi şi cu materiale de construcţii pentru repararea caselor. „Legătura s-a ţinut în permanenţă între noi la nivelul DSU, domnul ministru Predoiu şi domnul prim-ministru Ciolacu.

Ieri s-a făcut o şedinţă de urgenţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi s-au alocat alimente şi apă pentru judeţul Alba, iar la solicitarea Prefecturii Dolj, cu siguranţă ce se solicită va fi asigurat şi din punct de vedere al alimentelor, apă, dacă este nevoie, dar şi din punct de vedere al resurselor necesare pentru repararea caselor, adică materiale de construcţii şi pentru repararea drumurilor şi a podului care momentan este rezolvat pentru acces pietonal, dar nu pentru acces auto.

Sperăm că luni să fie rezolvat, întrucât Consiliul Judeţean a promis că va veni cu tuburi de ciment şi vor rearanja accesul respectiv, inclusiv pentru maşini”, a mai transmis Arafat.

IGSU: peste 100 de persoane din trei judeţe au fost evacuate temporar

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că peste 100 de persoane din trei judeţe au fost evacuate temporar din cauza inundaţiilor. „Efecte importante s-au înregistrat în 3 judeţe din ţară, respectiv Caraş-Severin, Dolj şi Gorj, zone în care, pentru protecţia populaţiei, a fost necesară măsura evacuării temporare a 107 persoane din 5 localităţi, respectiv Cernăteşti, Greceşti, Maiag, Urda de Jos şi Nicolinţ. Persoanele au fost cazate temporar în unităţi puse la dispoziţie de autorităţile locale sau la rude.

La acest moment, cele 21 de persoane din localitatea Cernăteşti au revenit la locuinţe, în siguranţă”, a transmis IGSU, potrivit Agerpres.

Sâmbătă, meteorologii atenţionează că 14 județe sunt sub o avertizare cod portocaliu de vijelii și ploi torențiale. De asemenea, hidrologii au prelungit codul roșu de inundații.

Citește și

Dana Budeanu, reacție dură despre relația Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță: „Tu o duci în Bulgaria, în jacuzzi cu alții?”