Raed Arafat despre zecile de răniți și decesul de la Crevedia: „Rodul neglijenței”

Raed Arafat, șeful DSU, a anunțat că pompierii vor verifica stațiile GPL din toată țara după dezastrul de la Crevedia, sâmbătă seara. Controale s-au făcut și până acum, dar la Crevedia nu se știa că stația funcționa, a explicat Arafat.

Zona Crevedia nu mai este în pericol, susține Raed Arafat

„Pompierii vor face acest lucru… Se fac aceste controale, dar se fac de obicei acolo unde funcționează. Aici (n.r. la Crevedia) nu se știe că funcționa… dar așteptăm detaliile anchetei”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a mai spus că zona Crevedia nu mai este în pericol. „În mod normal pericolul este terminat, incendiul este terminat, a fost pericolul de explozie, de aceea populația a fost evacuată”, a precizat Raed Arafat.

Tot duminică, autoritățile au anunțat că Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a preluat dosarul Crevedia. În cauză se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

57 de răniți și un mort

În anchetă au fost cooptați ofițeri de poliție judiciară din cadrul IGPR, specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică din cadrul IGPR, experți de la Institutul Național de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiției, specialiști de la INSEMEX Petroșani, inspectori de inspecția muncii, ofițeri din cadrul IPJ Dâmbovița, au precizat reprezentanții PÎCCJ.

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că în urma exploziei de sâmbătă de la stația GPL din Crevedia au fost 58 de victime. O persoană a murit, iar cei mai mulți răniți dintre cei 57 sunt angajați ai ministerului.

Citește și

Familia Robertei, fata ucisă de șoferul drogat, ar vrea să plece din România: „De nimeni”